Проф. Георги Михайлов, водач на листата на „БСП за България“ в област Благоевград: Предстоят ни съдбоносни избори

На 11 юли ни предстоят съдбоносни избори, които ще определят бъдещето на България. „БСП за България“ се явява на тези избори с една много ясна програма, разработвана години наред. Тя разглежда всички сфери на обществения живот – икономика, здравеопазване, образование, вътрешна сигурност, национална сигурност, култура, спорт. Ние имаме конкретни решения за проблемите и искаме да ги предложим на българските граждани, защото България трябва коренно да промени скоростта на своето развитие. В основата на нашата програма е регионализацията – обръщането на ръководството на държавата към регионалните проблеми и специфики на всяка една област у нас.
Благоевградският район е важен за България от много гледни точки. Това е регион, който има изключително значение за туризма, тук се намират два от най-големите национални парка на България, тук се намират 40 процента от всички минерални източници, има възможности за различни видове туризъм. Този благословен край – Благоевградска област, по територия е почти равна на страни като Кипър и Ливан. Тя е огромна област с площ от 6500 кв.км. с много разнообразен климат и релеф, с богати традиции и култура, с много работливи и предприемчиви хора. По време на множеството срещи, които проведохме в различни градове и села на областта получихме безкрайно ценни съвети и много добри идеи за да се решат конкретните проблеми по места.
Сигурността на една държава се изгражда върху няколко основни фундамента – на първо място е икономиката. Неслучайно основната част от предизборната платформа на БСП е насочена към нея. Освен промишлеността и икономиката другите основни фундаменти са здравеопазване, образование, вътрешна и национална сигурност. Това, което предлагаме ние са стимули за младите хора и семейства: еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на осигурени минимум 24 месеца назад родители; увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата; за работещите родители – необлагаем минимум от 500 лв. месечно за всяко дете; безплатни детски градини. Предлагаме също преизчисляване на всички пенсии, което ще доведе до увеличаването им от 20 до 30 %. В областта на здравеопазването – намален ДДС на лекарствата на 9 %; мораториум върху продажбата на държавните и общински болници; безплатни лекарства на деца до 14 години. Това са само част от мерките, които „БСП за България“ предлага да бъдат предприети, за да се превърне страната ни в социална държава с грижа за хората.
След повече от 10 години членство в ЕС, страната ни е на последно място по всички показатели и се намира в много тежко положение. Това е основната причина селата и градовете ни да обезлюдяват, а хората да са обезверени. Всичко това ни кара да се замислим как трябва да се управлява и да се развива страната ни занапред и да търсим оптималния път за това. Във всички сфери има огромни нерешени проблеми. Нуждаем се от много бърза промяна в ритъма и посоката и не може хората, които в последните 10 години са създали тези проблеми, сега да участват в тяхното решаване.
Затова, повече от всякога е нужно всички да излязат на 11 юли и да упражнят правото си на глас. Ако в нашите идеи сте припознали своите виждания за страната ни – подкрепете „БСП за България“ с номер 4 в бюлетината. За да има сигурност в промяната с грижа за всеки един човек, за да променим заедно България и да я направим по-добро и сигурно място за живот.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене