Новият кмет на Благоевград – Илко Стоянов, полага клетва на 14 юли

Тържественото заседание за полагане клетва на новоизбрания кмет на община Благоевград – Илко Стоянов, ще се проведе на 14.07.2021 година /сряда/ от 09.30 часа в зала „22-ри Септември”.

Общинският съвет ще заседава в присъствието на председателя на Общинската избирателна комисия – адв. Мартин Бусаров, областния управител Николай Шушков, вр.и.д. кмет на община Благоевград – Ясен Попвасилев, както и кметове на населени места в общината. На тържественото заседание е поканен да присъства и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Заседанието ще бъде при отворени врата за граждани и общественици, но при спазване на необходимите противоепидемични мерки. Представители на медиите ще могат да присъстват на определените за тях места.

Промяната в предварително обявената дата за провеждане на заседанието се налага поради  получена покана  от Националното сдружение на общините в Република България за участие в областна среща за актуализация на представителите на общините от област Благоевград в Регионалните съвети за развитие, която ще се проведе на 16.07.2021 година.

До настоящия момент в Регионалния съвет за развитие (РСР) представител на община Благоевград е инж. Румен Томов. С цел запазване на представителството в Регионалния съвет за развитие (РСР) до предстоящата на 16.07.2021 година среща следва Община Благоевград да има определен делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България и това ще е Илко Стоянов.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене