Мая Манолова: Ще превърнем Благоевград в зелен град с високи доходи

Закриваме предизборната кампания в парк „Бачиново”, защото нашата основна кауза е превръщането на Благоевград в зелен град с високи доходи. Това ще бъде ангажимент и на народните представители от коалиция „Изправи се! Мутри вън!”. В предната кампания спасяването на парка беше наша кауза. Сега сме си поставили по-високи цели – разширяването на зелената зона към Бистрица и Дъбрава, така че Благоевград да има един от най-красивите и големи паркове в цялата страна.

Това заяви днес председателят на коалицията ‘“Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова пред медиите в Благоевград, където е водач на листата.

Първият законопроект, който ще внесем ще бъде за преизчисляването на пенсиите. Ще подкрепим младите семейства – с еднократна помощ от 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. съответно за първо, второ и трето дете. Предвиждаме 10 000 лева подкрепа за второ и трето дете. Изискването е поне единият родител да е бил осигуряван през последните две години, заяви тя.

Зелен Благоевград е част от Плана ни за зелена България. Предвиждаме създаване на Национален фонд „Спаси природата на България от застрояване”, в който ще бъдат вложени първоначално 500 млн. лв., които ще са за обезщетение на реституционните претенции, касаещи паркове като „Бачиново”, „Бедечка”, Борисовата градина, Южния парк, Западния парк, допълни Манолова.

Тя подчерта, че след решението на Конституционния съд в края на миналата година това е изключително сериозен проблем. Ще се заемем с проблема на парламентарно ниво чрез отделянето на достатъчно средства и съответните законодателни промени. Зелен Благоевград означава и чист въздух. Индустриалните замърсители трябва да бъдат поставени под контрол, да има измервателни станции. Това е един от ангажиментите, които вменихме на новия кмет на Благоевград – за чист и зелен град, подчерта Манолова.

България трябва да спре да бъде страната на работещите бедни. „Изправи се! Мутри вън!“ има ангажимент към Благоевград и новия кмет Илко Стоянов да се изгради първата електронна Община в България без гишета – всичко с електронни услуги, каза още Манолова.

България е единствената държава, която не си подкрепи малките фирми и семейните стопанства. Ще има специално държавно финансиране за всички, които са с намалели обороти, така че гръбнакът на икономиката – малкият бизнес, да получи адекватна подкрепа от държавата, подчерта тя.

Ясно е, че промяната е необратима, Борисов няма да бъде премиер и ГЕРБ няма да управляват. Ще приключим с едноличния диктаторски модел и с тежката корупция в България. Изгонването на мутрите не е еднократен и лесен процес, защото те са се окопали в цялата държава. Важно е на 11 юли всички да гласуваме, за да кажем „Довиждане!“ на мутрите и „Добър ден“ на надеждата за по-добър и достоен живот в България, каза Манолова.

Тя бе категорична, че след 11 юли формациите на промяната ще имат повече от 121 народни представители и ще излъчат правителство на почтените.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене