Нова атракция за катерене, люлеене и игри в парка радва децата на Петрич

Вече е готово за ползване новото атрактивно въжено съоръжение – Ropeland, коeто ще радва децата от 3 до 12 години в Градския парк в Петрич. То предлага различни възможности за забавления и е напълно безопасно. Ropeland е монтиран в източната част на парка, непосредствено до площадката за игра на деца от 0 до 3 години.

Придобивка е закрепена към носеща конструкция, изградена по стандарт за тази цел. За изработката на Ropeland е използвано високоустойчиво полиестерно въже. Формата на съоръжението позволява свобода на движенията на децата, допринася за развитие на творческите им умения и физически активности. Основните забавления са: катерене, прескачане, търкаляне, промушване в тунели, ориентация, люлеене и колективни игри – всичко на три нива.

Към момента Ropeland се използва и като терапия при деца с аутизъм и различни проблеми, свързани с фината моторика заради многото цветове, геометрични форми и възможността за допир до възлите на мрежата. Желателно е децата да играят в съоръжението без обувки, за да не се замърси, има поставена за безопасност и удобство и ударопоглъщаща настилка.

Новият Ropeland включва също четири плетени люлки, под формата на топки. Монтирани са камери за видеонаблюдение с идеята да не бъде допуснато посегателство, както и да се установи извършител, ако въпреки това, се случи такова. Има и осветление, подходящо за допълване на оформения нов кът за игра на децата. Община Петрич се обръща с апел към всички – да бъдат внимателни и да не допуснат вандалски прояви.

Нова атракция за катерене, люлеене и игри в парка радва децата на Петрич Нова атракция за катерене, люлеене и игри в парка радва децата на Петрич Нова атракция за катерене, люлеене и игри в парка радва децата на Петрич

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене