Националния печат

печат

В. „Сега“

Екоминистърът спря строителството до къмпинг „Корал“

Служебният министър на околната среда Светлана Жекова спря строителството в района на къмпинг „Корал“, съобщи ведомството й вчера. Със заповедта се спират строителството и монтажните работи на „Ибердрола Инмобилиария Риъл Естейт Инвестмънтс“ ЕООД, „Витатур инвест“ АД, ПГА „ФУУД“ ЕООД, „Прайм пропърти“ (БГ) АДСИЦ и „Корал резидънс“. Жекова посочва няколко аргумента за забраната.

ДАНС заплаши, че няма да работи добре с орязан бюджет

Орязването на бюджета на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) може да попречи на службата да изпълнява пълноценно функциите си по защита на националната сигурност. Това предупреждават от ДАНС в доклад за изпълнението на бюджета си за първото полугодие.

Синдикатите искат различни цени на тока за бедни и за богати

Да има две различни цени на тока – за бедни и богати домакинства, предлагат от КНСБ. „Цената на тока трябва да се увеличи, но тези, които не могат да плащат, трябва да имат една трайно ниска цена, а за по-богатите, които могат да плащат, да е по-високата“, каза на заседанието на тристранката президентът на синдиката Пламен Димитров. Това бе първото заседание на социалните партньори при служебния кабинет.

В. „Монитор“

Над 200 000 тютюнопроизводители остават без поминък

Над 200 000 българи са обречени на глад и бедност, ако не се съхрани тютюнопроизводството, защото няма алтернативни култури, които може да се развият на бедните и нископродуктивни почви, заети сега с ориенталски тютюни. Това каза вчера Асен  Кичуков, зам.-председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, по време на Третия международен форум на производителите на ориенталски тютюн.

Дупката в митниците стигна 617 млн. лв.

05.09.2014 На 617 млн. лв. възлиза неизпълнението на плана за приходите от акциз и ДДС към края на август, които формират „дупка в бюджета”, съобщи шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов по бТВ. „Целия български народ чака повишение на приходите с цел по-добър живот”, обясни директорът на Агенция „Митници”. „Трябва да бъдат свити разходите, защото приходите няма откъде да дойдат в следващите три месеца”, посочи още директорът на митниците.

В. „Стандарт“

Мълния порази дома на старица

Домът на близо 100-годишна баба бе поразен от огромна мълния по време на среднощната буря в пловдивското село Болярино. 92-годишната Мара Гочева, която живее сама в къщата си, си легнала на първия етаж и заспала още преди да се разрази стихията. Жената обаче се събудила от страхотен тътен, който дошъл от втория етаж. Качила се горе и видяла огромна дупка на тавана с диаметър около метър, през която валял пороен дъжд. По чудо светкавицата не е пробила по-надолу, където е леглото на възрастната жена. Стихията обаче е направила още няколко дупки в стените.

Джип на енергото уби човек

Мъж загина на пътя при село Добри дол между Монтана и Видин след тежка катастрофа. Шофьорът на служебен джип на електроенергийно дружество навлязъл в насрещното и се блъснал в микробус „Рено“. Водачът на буса – 58-годишният Йордан Г., е загинал на място, а в тежко състояние са спътниците му – двама братя на 61- и 65-годишна възраст. Те са настанени с опасност за живота в болницата в Лом. Завоят при село Добри дол е известен като много рисков.

В. „Труд“

10% спад на чуждите туристи през лятото   

10% спад в броя на чуждестранните туристи у нас през лятото отчита Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Намалял е и броят на българите в родните курорти.

Само преди ден служебният министър на икономиката Васил Щонов заяви, че ръстът на чуждестранните туристи у нас за първите 7 месеца на т.г. е 6,7%.

 Морският бизнес ще съди служебното правителство          

Спирането на проекта за интермодален терминал във Варна и повишаването на пристанищните такси, които осъществи служебното правителство, ще се отразят пряко и негативно на икономиката на страната. Това обяви членът на Управителния съвет на Българска морска камара и председател на Асоциацията на корабните брокери и агенти Никола Христов. Според него това се прави умишлено от страна на служебният кабинет, който по този начин се опитва да ревизира бюджета на гърба на бизнеса.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене