Мустафа Карадайъ: Ерата на джипката приключи, въпросът е какво следва

Централният лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя  и водач на листата в Пазарджик Йордан Цонев и  евродепутатът Искра Михайлова, пристигнаха в Драгиново за да подкрепят листата на ДПС за Пазарджик.

От площада в Драгиново председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ заяви „През месец април дадохме старт на рестарта, но рестартът не е довършен. Моделът Герб и 12-годишното безцелното пребиваване във властта и превръщането на държавния апарат в бухалка срещу бизнеса и хората. Карадайъ  допълни  „Погазването на демократичните принципи и отстъплението от правата и свободите на хората, войната между институциите, която доведе до криза в политиката.“ И обобщи „За нас това е криза на държавността и за това се нуждаем от рестарт.“

Той подчерта колко важно за страната е  „Държавният апарат да функционира съгласно Конституцията и законите на страната в диалога ,координация и взаимен контрол, в услуга на хората и помощ на бизнеса.“

И припомни – когато ДПС беше на власт през 2007 година България стана член на ЕС, дългът от 17 милиарда лева през 2009 година вече беше едва 1 милиард лева..   И добави, че външните  инвестиции в България СА достигнали 7 милиарда  евро, което е довело до повече работни места и ръст в икономиката.

„Ерата на джипката приключи, въпросът е какво следва“ каза Карадайъ  и призова присъстващите на площада да избират  партии с ясни цели и приоритети, а такива има само и единствено ДПС.

Водачът на листата за Пазарджик и зам.-председател на ДПС Йордан Цонев бе категоричен „За тези 12 години,  ГЕРБ превърна  държавата в инструмент на собствената си партия, на членовете си, на бизнеса на ГЕРБ  и на лидера си. Той подчерта, че ГЕРБ не е  направила нищо, с което  младите  да имат по- високи доходи, да получат реализация в България. И продължи  „ГЕРБ забрави, че демократичните ценности са спазване на Конституцията“. Цонев припомни  и ролята на парламента, като бе категоричен, че за тези 12 години   „Лидерът на една партията, превърна българския парламент в гумен печат, в това което иска той, партията му и скара всички институции.“ заключи водачът в Пазарджик Йордан Цонев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене