Кметът на Благоевград: В момента, в който открия нарушение, ще бъдете запознати с него публично и ще бъде предадено на компетентните органи

Илко Стоянов от „Има такъв народ“ вече официално печели кметските избори в Благоевград. Той успя да победи опонента си Румен Томов, който е подкрепен от „БСП за България“, след като взе 56% от вота.

„Още на 12 юли ще подам заявление да не бъде избиран за народен представител. Няма да ставам народен представител, вече съм избран за кмет, каза той. – Спечелих вота с това, че хората повярваха в промяната и поискаха развитие.“

Относно това, че „Има такъв народ“ няма общински съветници, Стоянов каза, че това донякъде е добре. „Предполага се, че кметът и общинският съвет трябва да работят прозрачно и публично“, добави той пред Нова тв.

Това е първата изборна победа на „Има такъв народ“. Новият кмет на Благоевград каза, че все още не е разговарял с председателя на партията Слави Трифонов.

Избирателната активност и на втория тур остана значително ниска – 28.46 процента или 18 645 гласоподаватели от 65 500, които имаха право на глас.

Близо 3000 гласа повече от опонента си събра кандидатът на „Има такъв народ“ Илко Стоянов на проведения вчера балотаж на частичните местни избори в Благоевград.

„Първото нещо, което ще направя, е да започна работа и да проверя нещата чисто рутинно. За мен няма значение кой от кой екип е. В момента, в който открия нарушение, ще бъдете запознати с него публично и ще бъде предадено на компетентните органи“, заяви новият кмет пред bTV.

„Ще имам чисто нова структура, изключително експертна и с доста редуцирани заместник кметове, с нови дирекции. Така че всеки, който се впише в тази структура, ще му бъде даден шанс, но да си върши работата“, заяви още Илко Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене