ГЛАД ЗА КАДРИ! Да се търсят млади медици за МБАЛ „Югозападна болница” от цяла Благоевградска област решиха акционерите в Сандански

Вчера в заседателната зала в МБАЛ „Югозападна болница” в Сандански бе проведено общото събрание на акционерите в дружеството. На събранието присъстваха кметът на Сандански Ат. Стоянов, председателят на ОбС – Петрич Георги Тренев, кметът на община Струмяни Емил Илиев, също упълномощен с решение на ОбС Струмяни и зам. кметът на община Кресна Валентин Стоичков.

Заседанието откри управителят на болницата д-р Илия Тонев. Акционерите приеха заверения от независим финансов одитор годишен финансов отчет на болницата за 2020 година. Реализираната печалба на дружеството за предходната година е в размер на 140701 лева. Приет бе и отчетът за Медицински център “Свети Врач” за 2020 г. Реализираната печалба на Медицинския център е в размер на 9657.24 лв. Единодушно бе избран независимият финансов одитор на МБАЛ „Югозападна болница” и Медицински център „Свети Врач” за извършване на финансов отчет на болницата и за 2021 г. Това е фирма “Велев одит”.

По точка разни е обсъждан проблемът с кадрите в МБАЛ “Югозападна болница”. И в двата филиала – в Сандански и Петрич, 7 лекари стажанти са сключили договори с управителя на болницата д-р Илия Тонев, като двама от тях вече са на работа в ортопедичното отделение и в АГ отделението. Д-р Ил. Тонев изрази становище, че на този етап сериозен проблем има с намаляване на броя на медицинските сестри. През последната година се наблюдава текучество, избират да работят в чужбина заради по-ниското заплащане тук. Кметът Атанас Стоянов апелира към управителя на болницата да се търсят млади кадри и от други общини и от областта, за да стажуват в санданската болница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене