ГЕРБ-Благоевград: Привикват наши симпатизанти в полицията, за да ги сплашат и да не гласуват

За натиск от страна на изпълнителната власт върху симпатизанти и членове на ГЕРБ, алармираха от  партията в Пиринско на извънреден брифинг днес. Водачът на листата в Първи МИР Росен Желязков изтъкна, че опонентите им не търсят реален политически сблъсък преди изборите, а разчитат на служебна победа. А тя ще дойде с разколебаване у активистите на ГЕРБ, което може да им попречи да упражнят своето конституционно право да гласуват.

„Извършват се неоснователни уволнения, други наши членове са заплашени, че ще бъдат уволнени. Полицията издава предупредителни протоколи, без да има достатъчно данни за  престъпление. Целта е да се респектират привиканите. Искам да кажа на нашите опоненти, че нормалност не се възстановява с ненормалност, а дефектите – с по-големи дефекти”, коментира Росен Желязков.

Лидерът на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков, който с Желязков прекъсна обиколката си в региона заради брифинга, уточни, че не хленчат и не се оплакват. Но искат истината да се чуе от медиите. Той разкри, че разправата на изпълнителната власт стига и до хора, които никога не са участвали в политически решения и дори не са участвали в политическия процес. Възрастно семейство в Якоруда е притеснявано от полицията, а поводът – подозрение, а не доказателства, за манипулации в изборния процес.

„Държавни служители се уволняват в разрез със закона. А опонентите ни обещаваха законност и нормалност. А действат като в най-мрачните времена в историята ни. Хора, заемали пост след конкурс, се махат без предупреждение. Собственици на заведения се привикват в полицията, защото са залепили плакати на ГЕРБ на витрините си. Не сме стреснати, но не е нормално и не е редно това, което се случва”, каза Новаков.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене