Aлександър Мацурев: Програмата ни е амбициозна, но напълно изпълнима…

🖐В бъдещ мандат ще се концентрираме върху увеличаването на доходите, привличане на млади хора и осигуряване на повече възможности за образование, работа и бизнес. Програмата ни е амбициозна, но напълно изпълнима. 🖐Поемаме ангажимент:
🖐 Минималната работна заплата да достигне 1000 лв., а средната – 2000 лв.
🖐 Средната учителска заплата да стане 2500 лв.
🖐 Данъците да НЕ бъдат вдигани и данъчният модел да се запази.
🖐 Пенсиите да бъдат ежегодно актуализирани, като средната да достигне 600 лв.
🖐 Да разработим програма 60/40 за завършващите училище или университет, с която 60 000 младежи да започнат работа, а държавата да поеме 60% от осигурителния им доход за 1г.
🖐 Здравните вноски на новоприетите студенти да бъдат поети от бюджета за периода между завършване на училище и започване на лекции в университета.
🖐 30 мобилни лекарски и зъболекарски екипи да се грижат за жителите на малки и отдалечени населени места, в които няма медицинска помощ.
🖐 Здравословното състояние на възрастните хора от тези населени места да се следи чрез услугата „телеасистенция“.
🖐 В София, Пловдив, Варна и Бургас да бъдат изградени четири многопрофилни детски болници.
🖐 Да реформираме системата на социално подпомагане и по-ефективно да подпомагаме по 350 000 семейства месечно.
🖐 През тази година всички семейства с деца в I и в VIII клас да получат помощ от по 300 лв.
🖐 Да регламентираме дистанционната работа и гъвкавите форми на труд в нов Кодекс на труда.
🖐 1,6 млн. души да бъдат обучени на дигитални умения, включително в новосъздадени 760 клуба в библиотеки и читалища.
🖐 Да идентифицираме и валидираме уменията на 160 000 млади хора, които нито учат, нито работят, за да бъдат включени пълноценно в пазара на труда.
🖐 3000 завърнали се от чужбина българи да започнат работа в малки населени места, като държавата да им покрива ½ от средната работна заплата, разходи за наем, транспорт и детегледачка.
🖐 Да въведем мълчаливо съгласие за административните услуги за граждани и предприемачи, които не са получили отговор в срок.
🖐 Стартирането на бизнес да става бързо и изцяло електронно, като бъдат съкратени проверките на необходимите документи и 50% от регулаторните режими бъдат премахнати.
🖐 Да изградим още 500 км магистрали и първокласни пътища, като отново ще акцентираме върху АМ Хемус и АМ Черно море от Бургас до Варна. АМ „Тракия“ да бъде разширена с по едно платно в двете посоки между София и Пловдив.
🖐 Домовете на още 120 000 семейства да бъдат санирани.
🖐 Да стимулираме производството на екологично чисти храни и здравословно хранене, да подкрепим млади фермери и стартиращ бизнес в селските райони, както и да работим за модерно и достъпно напояване.
🖐 В следващите 4г. да започнем проучване и пилотно развитие на водородни клъстери, които да осигурят плавния преход към зелена икономика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене