Учител от благоевградско училище набеден в сексуален психически тормоз над ученички

11 жалби за сексуален психически тормоз над ученички са подадени срещу учителя по физкултура в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград Васил Мурджов.

Те са депозирани в четвъртък и петък миналата седмица до директора Мариана Митова, като твърденията са, че са били деца от 8 до 10 клас, а тормозът е продължавал с месеци.

Скандалът гръмнал, след като едно от момичетата, разплакано, потърсило помощ от директорката Митова.

Разбирането, което то срещнало в лицето на гимназиалната шефка, провокирало лавина от аналогични оплаквания и от други ученички.

Заедно с родителите си те са депозирали писмени жалби срещу физкултурника.

Отделно родителите са подали и колективна жалба, като са заявили намерението си да подадат и граждански искове.

На директорката Мариана Митова са предадени и записи в подкрепа на твърденията на гимназистките. .

Тя веднага е свикала извънреден педагогически съвет, който е излязъл със становище, че учителите в Строителната гимназия не толерират подобно поведение на колега.

Уведомила е за жалбата всички институции – прокуратурата, полицията, Агенцията за закрила на детето, Регионалното управление по образование.

„Задвижена е процедура за проверка“, съобщи началникът на РУО Ивайло Златанов.

„Всички твърдения са долна инсинуация, скалъпена история, чиято цел е да опетни името ми.

Имам 21 г. стаж като учител и хиляди награди и медали като педагог“, категоричен бе набеденият учител В. Мурджов. Той съобщи, че вчера е бил уволнен дисциплинарно, без да е приключила проверката на компетентните органи, за което ще заведе дело.

„Това са клевети. Някои неща са извадени от контекста на казано от мен, цитират се събития от ноември, декември, февруари, за които няма никакви подадени сигнали.

И всичко това сега се случва в момент, в който аз отсъствам от училище. Най-нормалната реакция на директора би била да ме извика, когато се получи жалба, и да ме информира, а не да ги завежда, когато ме няма, и да ме поставя пред свършен факт. Още не е приключила проверката, а вече ми се налага дисциплинарно наказание, при това най-тежкото, без да имам провинения преди това.

Не може в 8 ч. да ми даде 1 час да се запозная с жалбите и до 10 ч. да й предам писмените си обяснения, когато законът е предвидил 3 дни за това. Подозирам, че в основата на всичко е конфликтна ситуация с ученик, който е убедил съученичките си да организират атаката срещу мен.

Аз имам 21-годишна дъщеря, студентка в 1-ви курс, почти на техните години, няма как да се държа по начина, в който ме набеждават.

Затова ще заведа дело за клевета и уронване на престижа ми, щом приключат проверките на всички компетентни органи. Когато приключат делата и всичко се окаже манипулация, какво правим?! Не може 21 г. да работиш, като даваш всичко от себе си, и вместо признание да получаваш долна скалъпена история.

Наскоро водих момичета на състезание в Сливен, лично шофирах буса дори, можете да ги питате как съм се държал! Подозирам, че има и политическа намеса за тези нападки срещу мен. Като коректен и почтен човек реших да се оттегля за 2-3 месеца от ръководната длъжност в синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ , която заемам, до приключване на проверката и съм убеден, че всички обвинения срещу мен ще отпаднат и ще бъда напълно оневинен“, категоричен е 45-годишният учител по физкултура В. Мурджов.

Директорката на Строителната гимназия Мариана Митова потвърди за жалбите, но отказа всякакъв коментар с лаконичното: „Тече разследване“.

В. Мурджов бе кандидат за директор на Строителната гимназия в конкурса, спечелен от М. Митова, както и кандидат за общински съветник в местния парламент на Благоевград на последните избори.

Истина ли е или клевета обвинението срещу него ще трябва да покаже проверката на жалбите.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене