Цветан Цветанов: Хората се отърсват от страха, очаквам изборите да бъдат честни

Надявам се на честни и прозрачни избори на 11 юли. Това заяви в Пазарджик председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Днес той се срещна с част от актива на пратията и симпатизанти в предизборния щаб на бул. „Александър Стамболийски“. Сред присъстващите бяха и кандидатите за народни представители от листата на партията в 13 МИР Пазарджик.

„Имахме среща с областния управител Иван Васев и с него разговаряхме относно провеждането на предстоящите избори“,  каза водачът на листата Атанас Шопов.

„Получихме уверение от областния управител, че изборите ще бъдат честни. Аз го познавам от много време и мога да кажа, че е бил топ-полицай и ще се справи с това, което цялата местна общност очаква от него. Дискутирахме и това, че пет или шест хиляди преференциални гласа не са „народна любов“, а платен вот. По този начин се контролира волята на хората при изборите за парламент“, допълни водачът на листата в Пазарджик.

По думите му избирателната активност на предстоящия вот няма да бъде много висока, като се базира на проведените вчера частични избори за кметове на малки населени места и в Благоевград..

„Страхът си отива, но в малките села, той още дълго време ще витае, защото там на практика нищо не се е променило“, добави Шопов.

„Частичните избори вчера показаха, че страхът си отива, резултатите са обективни и нито една партия не ги оспори. Това означава, че те са проведени по правилата“, заяви председателят на Републиканци за България.

„Хората трябва да направят своя информиран избор, трябва да са наясно за кого гласуват и какво ще получат, когато го изберат. Това е ролята на предизборните програми, но за съжаление и тази кампания не се превърна в арена, на която да видим предложенията на политическите субекти, а в арена, да се представят компромати и очерняне. Не смятам, че това е правилно и заради това, приканвам хората, които харесват Републиканци за България да прочетат нашата предизборна програма. Тя е, което ще ги мотивира да ни предпочетат. Ние винаги сме казвали, че имаме управленски екип и управленски решения. Това, кoето предвиждаме ако бъдем избрани е:

– да направим актуализация на пенсиите;

– да приложим работещи стимули за бизнеса;

– да подпомогнем хората, които се занимават земеделие.

Няма как да не го кажа, когато съм на посещение в област Пазарджик. Освен това, държавата в момента не прави разлика между фирма, в която работят трима души и триста души. Тя не е намерила точния механизъм така че да подпомогне малката фирма, защото тя в пъти повече се нуждае от помощ от голямата. Ние предлагаме това да стане чрез патентният данък“, каза още Цветанов.

Водачът на листата Атанас Шопов обяви и това, че към организацията на „Републиканци за България“ в областта се присъединява и екскметът на Ветрен дол – Димитър Христосков. Той от своя страна обяви, че е направил този избор, защото смята, че Републиканци за България имат заложени в програмата си механизми за стимулиране на активността на кметовете и в малките населени места.

„Голям проблем при нас е, че ние не разполагаме с бюджет, а хората все са на вратата на кабинета ми. Всеки има нужда от помощ, а за да мога да му я окажа, трябва да изпиша три листа и да чакам един месец докато общинският кмет реши да ми отпусне средства“, каза Христосков.

„Ето защо, ние в Републиканци за България имаме в програмата си и предложение за промяна в законодателството, което да осигури по 10 000 лв. годишно на кметовете на малките населени места. Така те ще могат сами да преценяват колко адекватни са нуждите на хората и няма да се бавят в изпълнението. На мен ми е ясно, че в малко село при кмета са всички пенсионери, че те имат нужда от това някой да им напазарува или да им купи лекарствата от града. В малкото село кметът е човекът, който е отговорен за всичко и всички“, каза Цветанов.

След срещата в Пазарджик, той се отправи на среща със симпатизанти в Стрелча и Панагюрище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене