Д-р Даниела Дариткова: Служебното правителство стана най-активния производител на фалшиви новини

Служебното правителство, вместо да организира избори, се занимава с уволнения, назначения и внушения, които не са потвърдени с факти. На практика то се превърна в най-активния производител на фалшиви новини, заяви пред жители на Влахово д-р Даниела Дариткова – водач в листата на ГЕРБ-СДС в Смолянска област.
По думите й от служебния кабинет се твърди, че някой някога някого е подслушвал, говорят за нарушения и злоупотреби и за какво ли още не, без доказателства.
„За съжаление и областта ни се включи в печалната хроника на фалшивите новини чрез служебния областен управител, казвайки в национален ефир, че тук се упражнява безпрецедентен натиск върху избирателите, а даже самият той не е подал сигнал в оторизираните служби. В същото време и окръжният прокурор, и от РИК излязоха със становища, че нямат сигнали за натиск върху хората. Смятам, че демокрацията трябва да ни научи не само да спазваме законите и да си знаем правата, трябва да знаем и кои институции за какво отговарят. Още повече за областен управител, който е назначен със сериозни административни ангажименти“, посочи д-р Дариткова. Тя е категорична, че на този етап в областта няма подаден конкретен сигнал, че някой върху някого е упражнил натиск и това е неоспоримият факт.
Д-р Дариткова подчерта, че кандидатите на ГЕРБ-СДС са сред хората, за да поемат ангажименти очи в очи, както винаги е било досега .
„Ние не минаваме случайно през Смолянска област, не сме спуснати от някоя партийна централа. Ние сме тук, живеем в областта и сме отговорни пред жителите й. Със своите действия доказахме, че искаме животът на хората в Родопите да се подобри. Аз се надявам, че въпреки страха и внушенията, ГЕРБ ще остане първа политическа сила“, допълни тя.
Според Божидар Шуманов, който е пети в листата, служебният кабинет е забравил каква е основната му функция, делегирана му по Конституция – да организира прозрачни и честни предсрочни избори.
„Вместо това се вглъбиха да режат глави, да изчегъртват. Уволняват много кадърни хора. Като гледам служебния кабинет, се чудя кой всъщност внушава страх и кой упражнява безпрецедентен натиск. От една страна имаме този служебен кабинет, а от друга страна са тези, които наричат себе си алтернатива. Те имаха право да съставят кабинет, но абдикираха, не направиха дори и опит. Ние, от ГЕРБ-СДС, в никакъв случай не сме сложили розови очила и не твърдим, че всичко е наред. Отчитаме своите грешки и се надявам да имаме шанса да ги поправим“, каза Шуманов.
По думите на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов на последните избори се появиха нови партии със стари лица, на които само имената им са нови.
„Когато се появи нова партия, тя дава нов хоризонт, нова перспектива за държавата, но те имат една-единствена цел – да воюват срещу ГЕРБ. Имаха възможност да управляват, но се уплашиха точно от това. Много е лесно да си в позицията на критикар, да посочваш грешките, защото ние имаме грешки, не сме казали, че сме безгрешни и незаменими. Съвсем друго е обаче да застанеш на кормилото на държавата и да носиш отговорност. Делата на ГЕРБ показват- увеличена минимална и средна работна заплата, над 500 км изградени магистрали, реновирани и построени нови училища, детски градини, църкви, джамии“, заяви Адемов. Той допълни, че ЕС вярва и застава зад Бойко Борисов и неговите правителства. „И това не са празни приказки, защото за следващите седем години България ще получи безпрецедентно висока помощ от над 30 млрд. лева.“, изтъкна евродепутатът.
Неговият апел е: „Не се поддавайте на внушения и нападки без доказателства! Слушайте, но не вярвайте на всичко! Гледайте делата ни и подкрепете кандидатите на ГЕРБ-СДС начело с д-р Даниела Дариткова!“
В днешния ден представителите на ГЕРБ посетиха смолянските села Славейно, Петково и Момчиловци, където разговаряха с местното население.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене