Слънчев понеделник! Вижте прогнозата за следващите дни

Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Това съобщи за Агенция „Фокус” Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В източните райони остават условията за локални гръмотевични бури.

През деня ще преобладава слънчево време.

Главно над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Северозападна България – от северозапад. Максималните температури ще са от 26-27 градуса по морския бряг до 36-37 градуса на места в ниските части на Западна България.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места главно в северните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градус, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините

ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра – около 16 градуса.

Във вторник

от югозапад ще се затопля, но на изолирани места в източните райони и планините в следобедните часове ще превали и прегърми.

В сряда

повишението на температурите ще продължи и максималните в много райони от страната ще са между 34 и 39 градуса, по Черноморието – 28-31 градуса. След обяд на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

В четвъртък

температурите ще са все още високи, но по-късно през деня от северозапад ще започне понижение. В четвъртък на места в страната, с по-голяма вероятност в Западна и Централна България, а през нощта срещу петък – и на изток, ще има валежи и гръмотевична дейност. Има повишена вероятност за значителни локални валежи и градушки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене