42 градуса показа термометърът на площада в Сандански, 17 пациенти преминаха през приемния кабинет на болницата

37.6 градуса е измерената максимална температура в станцията към Националния институт по метеорология и хидрология в Сандански вчера. Часовникът, поставен на витринната стена на СПА хотел “Свети Никола” на площад “България” в курортния град, пък показа 42 градуса в 14.00 часа. През приемен кабинет на болницата вчера са преминали 17 пациенти с инфаркти и стомашно-чревни разстройства, един е с опасност за живота след тежък инсулт. Останалите са с инфаркт и стомашно чревни разстройства.

Улиците на Сандански от 14.00 до 17.00 ч. останаха пусти, тук-там можеше да се види само някой родител, прибиращ детето си от детската градина. Централната търговска улица бе пуста, а някои търговци дори затвориха обектите си за част от следобеда и отвориха чак след 17.00 ч. Възрастните хора останаха по домовете си.

Според невролога д-р Павлин Павлов най-честите оплаквания от силното слънце са главоболие, високо кръвно, отпадналост, дори прединфарктно състояние. Важно е да се приемат повече течности, но да се избягва алкохолът, съветва д-р Павлов.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене