Община Банско раздава цветя за по-зелен и по-цветен град

Да бъде чисто, подредено, красиво и цветно в Банско трябва да е личен избор на всеки жител на града. Курортът е приветлив и уютен благодарение на труда на много хора и на вродения усет на банскалии за красотата. Който иска да засади цветя пред къщите си, може да се обади в Общината до 2-ри юли и ще получи от служителите на отдел „Озеленяване” едногодишни цветя, собствено общинско производство.

Ако банскалии искат да участват в разделното събиране на растителни отпадъци – от кметството ще получат специални чували. Отпадъците пък ще бъдат извозвани от работниците в отдел „Чистота и екология”.

„Ако сте истински банскалии или искате да станете такива – творете красота и пазете чисто!”, апелират от Общината.

Оттам напомнят обаче, че има и хора, за които да са задръстени с дърва, строителни материали и отпадъци тротоари, улици и обществени площадки също е личен избор. Някои посягат на засадените цветя, не чистят пред домовете си.

„Навсякъде има такива хора, но не бива така да е в Банско. Нека с общи усилия и с участие на всеки направим Банско още по-хубаво. Не защото това е гражданско задължение по нормативни документи, а защото това е нашето Банско”, призовават от Общината.

Община Банско раздава цветя за по-зелен и по-цветен град Община Банско раздава цветя за по-зелен и по-цветен град

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене