Пресконференция на председателя на ОбС – Благоевград – Радослав Тасков

Адвокат Теодор Тошев е новият юрист на Общински съвет-Благоевград
Той бе официално представен днес на пресконференция от председателя на Общински съвет-Благоевград, Радослав Тасков.
„Нямах никакви колебания относно това, кой да бъде юридическият съветник на Общински съвет-Благоевград. Работили сме почти два мандата заедно и се радвам, че адвокат Тошев се съгласи отново да поеме тази длъжност“, каза Радослав Тасков.
Адвокат Теодор Тошев бе категоричен, че неговата битка е основно за спазване на правилата.
„Това се очаква от мен и това ще правя“, допълни още той.
На редовното заседание утре на местния парламент.
Председателят Радослав Тасков, ще предложи увеличаване на състава на Председателския съвет към Общински съвет-Благоевград да бъде променен от 4 на 6 човека.
„В Общински съвет има 6 политически групи, но 3 от тях не са представени в Председателския съвет. Амбициран съм да обединя общинските съветници“, уточни още Радослав Тасков.
Предстоящото редовно заседание на Общински съвет-Благоевград, което е насрочено за утре- 25 юни 2021 година от 9:30 часа, ще започне с обявяване решение на Общинската избирателна комисия за избран общински съветник и полагане на клетва.
Очаква се съветниците да одобрят предложение относно финансиране на процедури „Инвитро” със средства от бюджета на Община Благоевград.
Местните парламентаристи ще се произнесат и по внесеното предложение, относно продажба на общински жилища на настанени в тях по административен ред наематели.
Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент.
Предложеният дневен ред беше одобрен на Председателския съвет към Общински съвет-Благоевград.
Редовното заседание на Общински съвет-Благоевград ще се проведе на 25 юни 2021 година /петък/ от 09.30 ч. в зала „22-ри Септември” на Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене