Connect with us

Политика

Проф. Георги Михайлов в Хаджидимово: БСП не е партия на статуквото и не е партия еднодневка

Published

on

„БСП е партията която има най-сериозната управленска програма за възвръщане на държавността, укрепване на икономиката, развитие на образованието и  здравеопазването, защита на пенсионерите, стимулиране на младите семейства“, това каза по време на среща в гр. Хаджидимово, водачът на листата на социалистите в Пиринско проф. Георги Михайлов. На срещата присъстваха също и кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ от Гоце Делчев – Богдан Боцев и от Хаджидимово – Илиян Синадинов.

„Данните от проучванията показват, че трите партии сме на фотофиниш, затова ни предстоят изключително важни избори. Имаме готова програма за управление, имаме демократичен начин на развитие, който е заложен в устава на партията, имаме много млади хора, които постъпват в БСП – с образование и квалификация“, каза още проф. Георги Михайлов и допълни, че е изключително важно да се помни, че БСП не е партия на статуквото и не е партия еднодневка. Затова всеки глас е важен, тъй като за да се промени нещо в страната ни е необходимо да се гласува. „Хората тук са мъдри и много добре помнят. Всеки път когато дойда ми споделят кога е било хубавото време, когато е имало промишленост в района, когато е имало зеленчукопроизводство, кога сме били на първо място в света по производство на цигари, и кога, по кое време всичко това е разбито и унищожено“, каза още проф. Георги Михайлов.

По време на срещата бе представен и местният кандидат за народен представител – Илиян Синадинов от гр. Хаджидимово. „За първи път участвам в подобна надпревара. Като човек, който се е занимавал активно със спорт цели 12 години съм се научил да се боря само за победа“, каза Синадинов и призова всички да бъдат активни и да упражнят правото си на глас на 11 юли.

Кандидатът за народен представител Богдан Боцев сподели, че очаква много добро представяне на „БСП за България“ на предстоящите избори в Благоевградска област. „Имаме много силна листа с професионалисти от всички общини, имаме много ярък водач в лицето на проф. Георги Михайлов“, каза още Богдан Боцев. По думите му важен фактор е също, че няма да има такъв висок процент купен вот, както досега, няма да го има в същия размер и натиска върху държавната администрация. „Показахме на всички българи, че БСП е единствената алтернатива на досегашното управление. Ние сме единствените, които искаме да направим истинска промяна в България. Внесли сме над 1300 законопроекта, както и 4 алтернативни бюджета във всяка област през 4-годишния мандат на 44-то Народно събрание. Направихме всичко възможно за да се стигне до преизчисление на пенсиите чрез внесения от нас законопроект в 45-то народно събрание. За съжаление нищо от това не се прие, но ние вярваме, че ще имаме възможност да реализираме нашите приоритети в следващия парламент“, категоричен бе Богдан Боцев.

Политика

БСП и ГЕРБ в битка за кметския пост в кресненското село Сливница

Published

on

Жителите на кресненското село Сливница се стягат за избори за кмет тази неделя. Вотът на 3-и октомври ще изправи една срещу друга ПП ГЕРБ и Коалиция „БСП за България”. Партията на бившия премиер Бойко Борисов залага на Иван Янев, а социалистите издигнаха дама – Кирилка Илиева, за управник на селото. Частичните избори за кмет ще определят този, който ще управлява населеното място в следващите две години до провеждането на редовни местни избори.

Кметски избори се налагат, защото предишният кмет е с условна присъда за 2 години, а също е лишен от правото да упражнява професията си за срок от 5 години. Присъдата на бившия управник е за документни престъпления – с нотариални правомощия за Сливница той заверява декларации на 38 души за прехвърляне на партидите им по допълнителното задължително осигуряване от един пенсионен фонд към друг.

Служителите на звената „Български документи за самоличност“ при ОД МВР-Благоевград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на изборите за кмет на село Сливница, като издават удостоверения за гласуване. Те се издават от 28.09.2021 г. до 03.10.2021 г. Работно време на звената БДС в РУ- Сандански: на 02.10.2021г. /събота/ от 10:00 часа до 15:00 часа / гражданите подават искане до 14:00 часа/, на 03.10.2021г. /неделя/ от 10:00 часа до 15:00 часа / гражданите подават искане до 14:00 часа/. Удостоверенията се издават само след приемане на заявление за издаване на нова лична карта.

Continue Reading

Политика

Агенти на Държавна сигурност са в инициативния комитет на президента Радев за втори мандат

Published

on

Куп агенти на репресивния апарат на БКП – Държавна сигурност – дадоха рамо на президента Румен Радев за втори мандат.

Това стана ясно, след като в понеделник (27 септември 2021 г.) бе обявен инициативния комитет, който издига досегашния държавен глава и вицето му Илияна Йотова за предстоящите президентски избори през ноември 2021 г., като Конституцията дава право на действащите български президенти да участват за още един 5-годишен мандат.

Сред членовете на инициативния комитет са сътрудниците на Държавна сигурност:

Георги Иванов – първият български космонавт;
бившият директор на БНТ и настоящ издател Иван Гранитски;
бившият зам.-председател на ДПС през 90-те години на миналия век Осман Октай;
журналистът и бивши депутат от БСП Тома Томов;
Васил Василев – бизнесмен и председател на общобългарския комитет „Васил Левски“;
проф. Валери Стефанов, литературовед и декан на Факултета по славянски филологии в Софийския университет (1999-2007);
художникът Греди Асса, директор на Национален дарителски фонд „13 века България“ (2010-2015).
Самият Румен Радев още като кандидат за президент, издигнат от БСП през 2016 г., заяви, че сътрудниците на ДС са работили за страната.

Като държавен глава той назначи редица свои секретари и съветници – агенти на тоталитарните комунистически служби.

Влизането на толкова много сътрудници на ДС в инициативния му комитет за втори мандат не е изненада. Румен Радев никога не е осъдил тоталитарния режим на БКП, както и репресивния му апарат.

Continue Reading

Новини

Официално: Издигнаха Радев и Йотова за втори мандат (ВИДЕО)

Published

on

Учредително заседание на Инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на Република България.

Continue Reading

Новини

Изтеглихме заеми за над 1 млрд. лева

Published

on

Кредитният пазар продължава да е активен с ниски лихви

За над 1 млрд. лева са изтеглените кредити само през август тази година. показват най-скорошните данни на Българска народна банка(БНБ). Сумата е на база обща стойност на новоизтеглени ипотеки и потребителски заеми.

Статистиките на БНБ сочат, че обемът на новия бизнес (всяко ново споразумение, т.е. договор, между клиент и отчетната единица – б.а.) по кредитите за потребление в левове е на стойност 559.3 млн. лв., което е с 26 млн. лв. (4,4 на сто) по-малко. Обемът нов бизнес при предоговорените кредити и кредитите за рефинансиране пък намалява с едва 2% (2.3 млн. лв.), като достига 116.3 млн. лв. Очаквано, при ипотеките се наблюдава ръст. Това се обяснява с факта, че лятото е обичайно времето, в което българите предприемаме стъпката да направим

ремонт на жилището, да закупим имот

или да обзаведем нов такъв. Така новият бизнес при жилищните кредити в български лева е на стойност 467 млн. лв., което с 2.8 на сто повече или с 12.8 млн. лв. нагоре. При предоговорените кредити и кредитите за рефинансиране пък обемът се понижава с 3.4% (4 млн. лв.) до 112 млн. лв. Иначе обемът на новия бизнес по другите кредити в левове е 12.5 млн. лв., като намалява с цели 45.1 на сто или 10.3 млн. лв.

Логично, за активния пазар на кредитите спомага ниската цена на заемите, които търговските банки предлагат. Реално лихвите са изключително ниски от няколко години насам, макар например годишният процент на разходите (ГПР) или другите банкови такси, в т.ч. за теглене, за поддръжка на сметка, за депозит, да растат. През август 2021 г. средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове спада с 0.04 пр. п. До 8.40%. Интересното е, че ГПР тук също намалява. Спадът е в размер на 0.11 на сто, като средно ГПР се равнява на 8.95%. При жилищните кредити в левове средният лихвен процент намалява с 0.03 пр. п. До 2.70%, като по този начин се

запазват лихвените нива от 2019 г.

ГПР при ипотеките също намалява с 0.03 на сто, като е вече 2.98%. Средният лихвен процент по другите кредити, в т.ч. за лечение и образование, се повишава с 0.36 пр. п. до 3.39%. През осмия месец на тази година обаче средният лихвен процент по овърдрафта в левове остава непроменен на ниво от 14.91%, а при кредитите по кредитни карти, извън безлихвен гратисен период, в левове се увеличава с 0.03 пр. п. до 20.30%.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ