„Рено” потегли само и се сгромоляса от скат

„Рено” се сгромоляса от скат върху пътя към симитлийското село Градево и само щастливата случайност спаси семейство от Благоевград, което в същия момент преминавало отдолу на път за вилата си.

Екшънът се разиграл на втория завой след бензиностанцията на изхода от Симитли в посока Предел. Професионален шофьор с над 30 г. опит зад волана пътувал със семейната „Тойота” и фамилията си в посока село Градево, когато с периферията на окото забелязал, че нещо с големи размери пада с бясна скорост от високо. В последния миг успял да извърти волана така, че да не се удари челно нито в идващия в насрещното платно товарен автомобил, нито в    търкалящия се обект. Шокът бил огромен, когато видели, че отгоре се е сгромолясал автомобил, който щял да ги смаже, ако секунда по-рано били в участъка.

Оказало се, че реното е на друг виладжия, Ангел С., който живее в Благоевград и половин час по-рано пристигнал в ранчото си. Мъжът, който е над 70-годишен, паркирал колата в края на имота си, но забравил да дръпне ръчната спирачка. Докато той се наслаждавал на хубавото време, автомобилът тръгнал на самоход по склона. По-късно мъжът споделил, че чул шум откъм пътя, но помислил, че е станала катастрофа, едва половин час по-късно разбрал какво се е случило от потърпевшите от тойотата.

Стръмният скат, по който колата се изтъркаляла на пътя

На място била извикана полиция и след около час двете коли са изтеглени. Близки на потърпевшите коментираха, че най-странното е, че нито един от шофьорите, преминали през участъка във времето на инцидента, не спрял да попита имат ли нужда от помощ или съдействие.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене