Днес се проведе пореден епизод от Работилница „Гражданско общество“ – съвместен проект на Детски парламент Благоевград и Обществения посредник на Община Благоевград

Днешната среща беше посветена на Световния ден на държавния служител и се проведе под формата на хибриден дискусионен семинар.
Специален гост на събитието беше Павел Иванов – Изпълнителен директор на Института по публична администрация към Министерски съвет. Той разказа за същността на държавната служба, за своята кариера в админитрацията и за ролята на Института. В срещата се включиха и Стефан Стефанов – секретар на Община Карлово, Деана Доралийска – главен екперт „Човешки ресурси“ в Община Карлово; Красимир Маринов – главен експерт, отдел „Подбор на проекти и техническа помощ“, главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Министерство на иконимиката“, Мария Грозданова – директор на Дирекция „Европейски проекти и програми“ в Община Благоевград, експерти, докторанти от няколко учебни заведения, журналисти и други гости на събитието.
Представителите на Детски парламент зададоха множество въпроси и с интерес изслушаха житейските уроци и напътствия на успешно реализирани в държавната администрация служители.
Детски парламент подари на Павел Иванов почетна грамота за участие в събитието и му предостави възможност да напише послание във възпоменателната книга на организацията.
Института по публична администрация от своя страна предостави на всички участници материали, представляващи различни инициативи през последните години.
В събитието се включиха повече от 20 участника, като всеки от тях ще получи грамота от Обществен посредник на Община Благоевград и Детски Парламент Благоевград.
Очаквайте Работилница „Гражданско общество“ да продължи работата си с нови дейности и инициативи!
Обществения посредник на Община Благоевград отправя благодарност към всички представители на публичната администрация, взели участие в работилницата и спомогнали за развитието на гражданското общество и съзнание в младите хора с дейността и примера си!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене