Ангел Джамбазки: От изминалия Европейски съвет стана ясно, че част от държавите и част от евродепутатите в ЕП нямат представа защо позицията на Република България за началото на преговорите на Република Северна Македония с ЕС остава непроменена…

❗️От изминалия Европейски съвет стана ясно, че част от държавите и част от евродепутатите в ЕП нямат представа защо позицията на Република България за началото на преговорите на Република Северна Македония с ЕС остава непроменена. Много е просто, за пореден път ще обясня, за тези, които не са разбрали! Остава непроменена, защото в Република Северна Македония продължават да се нарушават човешки права, продължават да бъдат преследвани хора заради тяхното българско национално самосъзнание. Полицията продължава да арестува хора, които изразяват своя български произход. Това е недопустимо! Това не са европейски ценности!
❌ В Република Северна Македония правителството и властите продължават да нарушават човешките права на българите, които живеят там. Например, има хора, които са арестувани, защото са написали в социална мрежа, че имат български произход. Например, на границата се арестуват книги. Такива са били порядките в нацистка Германия и в болшевишкият комунистически, човеконенавистен Съветски съюз. Такъв ЕС ли желаем и такава държава ли искаме да пуснем в този ЕС? Аз се съмнявам много. Затова настоявам ЕП да обърне внимание на тези сериозни неща.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене