Фестивалът „Талантино“ и тази година ще превърне Благоевград в сцена на детското театрално изкуство…

Фестивалът „Талантино“ и тази година ще превърне Благоевград в сцена на детското театрално изкуство. Организатор на събитието е Бранимир Митов, директор на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев”, а домакин – Военният клуб, който се намира над читалището.

От 25 до 27 юни в залата на ДНА ще бъдат представени постановки на осем театрални школи от цялата страна.

„Фестивалът ще се проведе за осма поредна година. В Благоевград ще пристигнат над 200 малки актьори, които ще придадат особено очарование на целия град. Събитието е насочено не само към малките, но и към големите зрители, които също могат да се докоснат до магията на театралното изкуство”, заяви Бранимир Митов.

Тази година „Талантино” се организира без съдействието на Община Благоевград.

„Успяхме да се справим сами, с помощта на много наши приятели и спомоществуватели. Хубавото е, че фестивалът ще се състои в Благоевград, защото имаше риск да го организираме в друг град”, призна Митов.

Той припомни, че фестивалът е с конкурсен характер, като новото тази година е, че освен с присъствени представления, част от участниците ще се явят с онлайн спектакли.

Освен театрална школа „Ер малък“ – Благоевград във фестивала ще вземат участие още 8 школи от цялата страна с над 200 деца. Награждаването ще бъде на 27 юни пред МОЛ Ларго.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене