Ангел Джамбазки: Македония е една, тя е българска и от двете страни на изкуствената граница живее един народ…

❗️Уважаеми съратници, намирам се в град Гоце Делчев, чието старо име е Неврокоп, пред паметника на Георги Николов Делчев. Тук съм, за да разясня категорично няколко факта, които станаха ясни след непоканеното посещение на министър-председателя на РСМ Зоран Заев. Този човек месеци наред всячески правеше коалиции срещу България в Западна Европа. Той се опитваше да унизи страната ни, да търси съюзници, които да притиснат България и да я накарат да промени своята справедлива позиция по отношение на започването на преговори на РСМ за членство в ЕС. Заев дойде в София, за да проси отстъпки и да се опита да замаже гафовете, които направи, породени от неговото непочтено отношение.
❗️За нас от ВМРО обаче голямото учудване е поведението на част от българските политици. Недопустимо и неприемливо е Македония да бъде част от вътрешнополитически спорове и размяна на удари. Недопустимо и неприемливо е да се вкарват термини като две нации и два народа, при положение, че на всеки, който има поне минимално познание по македонския въпрос е ясно, че от двете страни на Деве баир живее един народ. И това е българският, разделен от враждебна граница. Още по-необяснимо и по-неясно е поведението на т.нар. демократи от “Демократична България“, които по всякакъв начин се опитват да се докажат на своите заплатодатели от редица западни посолства и извършват национално предателство. Това трябва да се знае. Почти не остана българска политическа сила, освен нас, която да защитава българския национален интерес.
🇧🇬 Едно трябва да е ясно обаче: който отстъпи и извърши национално предателство, ще бъде незабавно наказан от българския народ. Македония е една, тя е българска и от двете страни на изкуствената граница живее един народ. Да живее България! Да живее обединеното ни Отечество!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене