БЛАГОЕВГРАД-Пускат новото кръстовище до дни

photo_verybig_1319902Приключиха ремонтните дейности в Спортния интернат в Благоевград.

Легловата база е изцяло обновена, предстои откриване на 8 септември, информира кметът Атанас Камбитов.

Капацитетът на модернизираното общежитие е за 54 възпитаници на спортната школа. Към момента са подадени 36 заявления от футболния клуб в Благоевград.

„Възстановяваме нещо, което в последните 15 години беше пропуск и по този начин доста деца от областта ще има – първо къде да спортуват, и второ – необходимите условия за живот“, коментира кметът Атанас Камбитов.

На 10 септември ще се пусне в експлоатация и новото „кръгово“ кръстовище на булевард „Димитър Солунски“, в района на бившото предприятие Зърнени храни.

„Точната формулировка е четирифазово, четириленово кръстовище с геометрия на кръг. Светофарите си остават. След време има възможност да се монтира и пластмасово ограждение около железопътния прелез“, уточни кметът Камбитов и сложи край на полемиката сред гражданите „кръгово ли е новото кръстовище“.

„В момента се полага алфалтовата настилка. Новото четирилентово кръстовище ще е с 30 процента по-висока пропускаемост на моторно-превозни средства в района с натоварен трафик“, каза Атанас Камбитов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене