Ще се строи пет звезден хотелски комплекс на Дъбраш!

Прекрасната планинска локация, удивителните гледки, природата на планинската местност над Сатовча наречена Дъбраш, не са останали незабелязани от очите на големи туристически инвеститори.

Топ Преса разполага с информация, че компания с чужда собственост по първоначална информация турска, е правила огледи в региона с цел да инвестира в пет звезден туристически комплекс. Тепърва предстоят преговори и проучване зали това е възможно и ще го допусне ли някой? От гледна точка на развитието на региона това е добра новина, но от страна – запазване на природата това може да се окаже доста неприятен факт. Да се залее девствената природа на Дъбраш с бетон не е добра идея, смятат тукашните, защото строежа на голям туристически комплекс ще привлече и туристи но и нова предприемачи, които щели да превърнат планината в сатовчаnско и доспатско в планинският ни Слънчев бряг.

Дъбра̀ш (Дъбра̀шки рид или Доспа̀тска планина) е най-западният дял на Родопите, разположен в югозападната част на Западните Родопи. По-голямата му част е на територията на област Благоевград, югоизточната на територията на област Смолян, а крайните североизточни части в Област Пазарджик.

Ридът Дъбраш в Родопите – iLoveBulgaria

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене