Мая Манолова: Време е за промяна, за да излъчим правителство на почтените

Време е за промяна. Предизвикателството вече не е просто да довършим изгонването на мутрите от властта, а да удовлетворим очакването на хората в следващия парламент да има мнозинство на почтените, което да излъчи правителство на почтените. Управление, което да бъде сред хората и да служи на хората, което да реши отдавна отлаганите проблеми.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ и водач на листата в Благоевград Мая Манолова днес пред медиите в града, по време на откриването на предизборната кампания.

Тя припомни, че корумпираният модел, който Борисов е наложил, е довел до прахосване на милиони левове за некачествена работа с опасни резултати. Това се вижда и в Благоевград, където плочките в центъра са изпочупени, а изграждането на индустриална зона така и не се случи. Никой от проектите, с които се захваща ГЕРБ, не просъществува повече от няколко месеца, без да се нуждае от следващ ремонт, допълни Манолова и подчерта, че коалицията си е поставила за цел да утрои резултата си.

На 11 юли ще сложим край на корумпираното и некадърно управление на Бойко Борисов. Бяха инвестирани милиарди левове и въпреки това България става все по-задръстена, по- несигурна и угнетена, все по-безперспективна. Затова казваме „Стига!“, а на гражданите казваме „Изправете се!“, каза още Манолова.

Тя подчерта, че предстои много работа. Да довършим това, което започнахме в 45-ия парламент с Комисията по ревизията, внесените законопроекти и осемте приоритета на „Изправи се! Мутри вън!”, които съвпадат с номер 8 в бюлетината за парламентарните избори, заяви Манолова.

Тя посочи, че първият приоритет е повишаване на доходите на българските граждани и преизчисляване на пенсиите. Сред приоритетите са още подкрепа за микропредприятията, зелена България, защита на гражданите от колекторските фирми, частните съдебни изпълнители, монополните дружества, достъпно и качествено здравеопазване за всички български граждани.

Благоевградският адвокат Албина Анева, трета в листата, бе категорична, че целта е промяна във всеки един аспект в област Благоевград и в страната. Ще държим на промяната и ревизията, която започна, да продължи в пълен обем. Като се видят проблемите на всяко населено място, да може да се начертае правилният път напред. Всеки един проблем ще бъде за нас задача”, заяви Анева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене