Сираков разкри какво се случва в „Левски“

Собственикът на „Левски“ Наско Сираков застана пред медиите преди старта на подготовката на „сините“ за новото първенство. Той говори и за селекцията на клуба, както и за преговорите с Джоузеф Диксън.

ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ

„До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Изпратен ми бе документ от финансова институция, американска, за инвестиции за над 150 милиона долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Даден е документът за проверка. Надявам се до 2-3 дни да има повече яснота по въпроса“, обясни Сираков.

„До сряда ще имаме 100 %, американска банкова институция не дава такива документи под път и над път, това ми дава надежда. Той (Диксън – бел. ред.) е единственият човек, който е проявил интерес към акциите на отбора“.

„По важното е инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и за първия отбор да бъдат приети и да бъдат заложени в договора. Дали ще бъде подписан е друг въпрос. Надявам се да имаме яснота в следващите дни“.

ЗА СТАНИМИР СТОИЛОВ

„Срещал съм се Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в „Левски“, ако се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора. Не съм загубил надежда, че ще се случат. Ако това стане, имаме готовност за селекция и за треньор“.

„Имаме план „Б“. При всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да го причиня и на себе си да се стигна до ситуации да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В близките 10 дни ще имаме подписани един или два нови рекламни спонсорски договори. Те обаче няма да бъдат като план „А“.

ЗА СЕЛЕКЦИЯТА

„Живко Атанасов е пуснал писмо до клуба, че си прекратява договора. Това е неговото право, както и на всички останали футболисти. В интерес на истината аз не успях да им благодаря, тъй като те играха целия пролетен полусезон без да получават заплати. Затова и всеки може да реши какво е неговото бъдеще“.

„Валери Божинов е решил да продължава с кариерата си, и заради отношението към клуба миналата година, лоялността му, му е позволено да стартира подготовка с отбора“, каза още Сираков.

ЗА АКЦИИТЕ И ЛИЦЕНЗА

Акциите са в клуба, както и книгата на акционерите. Имам договорка с него, за да се отпускат регулярно пари за клуба, приоритетите ще са други. Преди 20 дни получихме лиценз, така че нямаме проблем, от мониторинг не се притестяваме, „Левски“ е най-изрядният клуб документално“, заяви Сираков.

„Тези пари, които ще дойдат първоначално, ще ни помогнат да изчистим голяма част от старите задължения, да започнем сезона и да направим селекция. Ако и аз бях на пресконференцията (бел.ред. – с Диксън), тя щеше да продължи 2 часа, оставих ви го да го разкъсате като чакали“, добави още Сираков.

ЗА ЧЛЕНСКИТЕ КАРТИ

„С членските карти нещата замряха заради обективни причини, това беше пандемията, сега ще възстановим практиката да пътуваме из градовете, а за абонаментните карти ще стартират продажбите от утре. Магазинът е доста добре зареден. Разчитаме изключително много на това перо“, каза още собственикът.

Източник: gong.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене