Ремонтират емблемата на Разлог – панорамната алея „Стъпалата” на Голак

Емблемата на Разлог – панорамната алея „Стъпалата“ на Голак, ще бъде ремонтирана и обновена. Община Разлог вече е стартирала стъпки в тази посока, а срещу сумата от 5400 лв. с ДДС софийската фирма „Чобански“ ЕООД, представлявана от Георги Чобански, ще изготви инвестиционния проект за ремонт на алеята. Дружеството е предложило най-ниска цена при проведените пазарни консултации по обявената от община Разлог обществена поръчка с предмет „Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „технически проект“ и авторски надзор за обект „Реконструкция и ремонт на панорамна алея „Стъпалата“, местност Голак, община Разлог“. Общо три фирми са подали документи за участие, но офертите на другите двама участници са по-високи. 5880 лв. с ДДС е предложената цена за изработка на инвестиционния проект на  ямболското дружество „Ар Ей Пи“ ЕООД, представлявано от Александър Петров, а тази на  софийската „Филарх“ ООД, представлявана от Евтим Филипов, е в размер 6360 лева.

Инвестиционният проект ще бъде изготвен на база определени от община Разлог правила и конкретни изисквания относно визията на алеята. Освен освежаване и ремонт на съществуващите спортни съоръжения и атракциони проектът трябва да предвижда и изработката на нови и да определи мястото им на позициониране. Той трябва да включва проектиране на спортна площадка с уреди за спортуване на открито – лостове, успоредка, греда, шведска стена, лежанка и други.  Нов кът за отдих с маса и пейки също ще бъде обособен в близост до панорамната кула върху бетоновата площадка от източната й страна. Предвижда се още  част от интерактивните  табла да се заменят с нови с различни занимателни и образователни игри като  пъзел, открий еднаквите фигури, морски шах, лабиринт и други. За останалите се предвижда ремонт и освежаване, както и за всички  елементи,  част от панорамната алея.

Предвижда се обектът да бъде финансиран със средства по европейски програми, като община Разлог е допустим кандидат по една от мерките, финансирани по ПРСР.

Панорамна алея „Стъпалата“ бе построена през 2014 година и през тези седем години се превърна в любимо място за отдих както на местните, така и на туристите, посещаващи района. Всички съоръжения са изработени от естествени материали, предимно дърво, и дългогодишното им излагане на преките метеорологични условия е довело до тяхното изхабяване. Част от целите е всички елементи да бъдат навременно съхранени и предпазени от атмосферните влияния.

ЯНА ЙОРДАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене