Съборът на глухите в България ще се проведе в Доспат

СГБ

На 5, 6 и 7 септември 2014 г. в местността „Събора” – в планинското градче ще се проведе 25-ти юбилеен Национален туристически събор на Съюза на глухите в България, посветен на 80 годишния му юбилей.В трите последователни дни на събитието са организирани различни спортни и културни  прояви , като футболен турнир,  спортни състезания и забавни игри, в които ще участват  състезатели  от организациите на Съюза на глухите в страната и местни самодейни групи. Община Доспат  е домакин за трети път на събор организиран от Съюза на глухите в България.Откриването е на 5-ти септември от 19,30 часа в местността „Събора”  от председателя на СГБ г-н Васил Панев. 

 Гостите на града ще имат възможност да разгледат и експозиция на самостоятелната изложба на Елка Хаджиева от Доспат . Г-жа Хаджиева е  административен ръководител на Районен съд – Девин с интересно и красиво хоби – рисуване. 
Композицията от 40 картини, рисувани с маслени бои,  е достъпна за всички и се намира в Изложбената зала на Туристическият информационен център на ул. Капитан  Петко Войвода № 1 в Доспат до края на месец септември 2014

www.24chasa.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене