Сянката и лежанката безплатни на 13 плажа (ВИЖТЕ КЪДЕ)

27 ивици са напълно изрядни и очакват посетители

Сянката и лежанката на 13 плажа по родното Черноморие ще бъде безплатна през предстоящия летен сезон. Това съобщиха от Министерсвото на туризма.

Сред тях са нареждат 7 морски плажа, възложени на концесия – “Ривиера”, “Буните 2″,  „Обзор Мотела“,  „Бургас – север“,  „Бургас – централен“, „Приморско – централен“ и “Къмпинг „Нестинарка“. Шест пък ще са безплатните плажове, отдадени под наем – Шкорпиловци – юг,  „Ахелой“, „Атанасовска коса“ част 1, „Попски плаж – север 5“, Царево Централен, Устие на река Велека.

На 37 морски плажа, възложени на концесия, цената на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 6 лева с ДДС.

Концесионерите на 29 морски плажа до момента не са заявили желание да се възползват от предложението за намалени цени на чадър и шезлонг.  ​Към настоящия момент са подготвени 39 споразумения с концесионери, другите са в процес на подготовка.

Наемателите на 21 морски плажа от общо 43, отдадени под наем, са изявили желание да намалят цените на чадър и шезлонг за летен сезон 2021 г. Уведомленията се разглеждат и процедират, някои от тях подлежат на връщане за некоректно подадени данни. Наемателите на 13 морски плажа до момента не са заявили желание да се възползват от предложението за намалени цени на чадър и шезлонг. На 15 морски плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 5 лева с ДДС.  На 2 морски плажа изобщо няма да има чадъри и шезлонги.

Припомняме, че в периода 01-04.06.2021 г. експерти от Министерство на туризма провериха приблизително ¼ от охраняемите морски плажове у нас (37 охраняеми и  1 неохраняем морски плажа). Установени са незначителни нарушения.  27 от проверените морски плажове са напълно изрядни и очакват своите посетители, 6 са все още в процес на подготовка заради  лошото време в началото на сезона и епидемичната обстановка в страната.  Само на един плаж в Ахелой подготовката за летния сезон все още не е започнала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене