Ексклузивно! Кандидат кметът от ИТН Илко Стоянов: Договорът, който предлагам на жителите на общината се нарича предизборна стратегия за “Новото начало на Благоевград”.

Кандидат-кметът Илко Стоянов, който се бори за доверието на благоевградчани, няма да ползва ръководни кадри нито на Атанас Камбитов, нито на Румен Томов, ако спечели кметските избори. Той ще разчита на енергията на нови хора, млади и способни, с които ще работи за по-доброто бъдеще на община Благоевград. Кандидатът на „Има такъв народ” е категоричен, че ще направи екип, който ще даде нови хоризонти за развитие на града и селата. Това става ясно от пост на Илко Стоянов във фейсбук.

Ето и цялото обръщение на кандидат-кмета, което ви представяме без редакторска намеса: Провокиран съм да напиша тези редове, тъй като Благоевград е изправен пред важен избор. Избор, който ще определи развитието му през следващите години. А сега, изборът ни ще е жизнено важен, защото или ще потънем необратимо, или ще успеем да се оттласнем нагоре със смели и дори на моменти радикални действия. Влизам в тази кампания с готовността и ангажимента да предложа добре обмислена и експертно аргументирана дългосрочна стратегия за по-доброто ни бъдеще. Надявах се участниците в предизборната кампания да дебатират върху истинските проблеми на общината и още по-важното – да дават решения как ще бъдат преодолени проблемите, за да превърнем Благоевград в по-добро място за живеене. Противно на това обаче, в последните дни се вижда активиране на “интернет тролове” и засилено говорене с езика на омразата. Вече се правят и ще продължат да се правят опити да бъда “пришиван” към политици, бизнесмени, та дори и олигарси, само и само да бъда “окалян” като личност. Когато на кандидатите им липсват аргументи за диалог и градивност, те започват да залагат на лъжите, на интригите и манипулациите. Целта им е простичка: да демотивират избирателите да гласуват, прилагайки метода “всички са маскари”, за да надделее т.нар. “корпоративен вот”. Затова преди започването на кампанията искам да заявя няколко основни неща:

1.Няма да договарям подкрепа с политици, бизнес или граждани, основана на задкулисни пазарлъци за обществени поръчки и/или предоставянето на постове и работни места. Договорът, който предлагам на жителите на общината се нарича предизборна стратегия за “Новото начало на Благоевград”. Гаранциите за този обществен договор ще бъдат поставени в принципите и правилата, които трябва да спазваме – и аз като кмет на община Благоевград, и те като жители в същата. Равноспоставеност, справедливост, прозрачност.

2.Няма да ползвам или да връщам, чрез назначения ръководни политически екипи от предишни кметове. С цялото ми уважение към всички, за това което са вършили, но моето мнение е, че Благоевград има нужда от нова енергия и експертиза. Нещо повече, ще очаквам и имам надеждата, че Общински съвет – Благоевград ще одобри нова експертна структура на общинска администрация, която ще бъде различна от досегашните.

3.Членството в определена политическа партия няма да бъде нито позитив, нито негатив, за който и да е жител на общината. За мен ще бъдат приоритетни личните и експертните качества на хората, а не политическите или други убеждения. Всеки човек има право да бъде свободен, има право на мнение и няма да бъде “наказван” заради това. Различието е богатство!

4.Нямам намерения да участвам в каквито и да е задкулисни разигравания в работата на Общински съвет – Благоевград. Със сигурност ще противодействам обаче, ако определени съветници или неформални групи от тях пречат на обществото, стремейки се да постигнат лични облаги и/или интереси за сметка на обществените такива. И да, ще имам нужда от обществеността, ако възникнат такива случаи! Силата на демокрацията е във взаимния контрол и диалога между отделните местни органи и аз ще спазвам този принцип.

Накрая искам да заявя, че лично аз няма да водя негативна кампания и апелирам към другите кандидати да направят същото. Нека след началото на предизборната кампания да излезем с идеите и стратегиите си как да направим Благоевград успешен и проспериращ, защото само вярата в доброто може да ни води в правилна посока. Нека проведем позитивна кампания, в която да загърбим омразата, защото след изборите трябва да бъдем максимално обединени. Не е по силите на един човек да извади Благоевград от застоя и пропадането, в което се намира. Можем да го направим само ЗАЕДНО!

 

П.П. Каня ви на откриването на предизборната ми кампания, което ще се състои на 8 юни от 19 часа в предизборния щаб, находящ се в Благоевград, ул.”Тракия”2 /бившо кафе “Милена” и сладкарница “Неделя”/. 

Но преди всичко бъдете здрави!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене