10 начина, по които маркетингова агенция може да помогне на вашия бизнес

Въпреки че ползите от наемането на счетоводител или брокер за вашия бизнес може да изглеждат очевидни, ползите от маркетинговата агенция с пълен набор услуги може да не са толкова ясни. Ето няколко начина, по които маркетингова агенция може да помогне на вашия бизнес.

1. Маркетингова стратегия

Това е най-очевидният начин, по който маркетинговата агенция може да помогне на вашия бизнес да успее. Опитът за успешен растеж на вашия бизнес без ефективна стратегия може да доведе до хаос и непредсказуеми резултати. За съжаление, над 40% от бизнеса подхождат към маркетинга по този начин. Препоръчваме различен подход. Маркетинг агенция с пълен набор от услуги може да помогне на вашия бизнес да приложи насочваща стратегия, която ще създаде сплотеност във всички аспекти на вашия маркетинг. Всяко парче ще работи в съгласие със следващото. Най-хубавото е, че маркетинговата агенция ще разполага с пълен екип, който да ви помогне да приложите тази стратегия и да я оживите.

2. Идентичност на марката

Маркетинговата агенция може да ви помогне да стигнете до същността на това, което правите и защо. Това е ключово за създаването на идентичност на марката, която ще управлява всеки аспект на вашия бизнес, включително как звучите, как изглежда уебсайтът ви, как служителите ви отговарят на телефона и дори стъпката на асансьора, която вижда всеки потенциален клиент.

Идентичността на вашата марка е много повече от просто лого. Тя включва няколко ключови компонента, в това число креативно развитие, стандарти и насоки за марката, диференциатори на марката, личност и тон на марката, копирайтинг, графичен дизайн, разработване на лого и анализ на конкуренцията. С екип от опитни търговци можете да определите конкретната идентичност на вашия бизнес и да създадете стратегия за марката, която е движещата сила на вашия бизнес.

3. Уебсайт

Третият начин, по който маркетинговата агенция ще помогне на вашия бизнес, е с професионален уеб дизайн, разработка и управление. Общите уебсайтове вече не го намаляват в съвременния бизнес свят. Клиентите търсят уеб изживяване, което е лесно за използване и отговаря бързо на техните въпроси. Маркетингова агенция може да ви помогне да проектирате сайт, който е професионален и визуално привлекателен. Те също така имат опит в най-новите уеб технологии, за да се уверят, че вашият уебсайт функционира с върхова производителност, като същевременно отговаря на очакванията на вашите клиенти.

С маркетингова агенция с пълен набор услуги, вие също ще имате спокойствие, знаейки, че някой управлява уебсайта ви по всяко време. Тъй като е центъра на всички ваши дейности по дигитален маркетинг, наложително е уебсайтът ви да бъде актуализиран и бъговете да бъдат предотвратявани или разрешавани бързо.

4. Оптимизация на търсачките

Над 90% от онлайн преживяванията започват с търсачка. Ако вашият бизнес не може лесно да бъде намерен в Google и други големи търсачки, той може да пропусне голям брой нови възможности за клиенти. Маркетинговата агенция може да ви помогне да осигурите видимост на вашия бизнес онлайн чрез проучване на ключови думи, оптимизиране на архитектурата на сайта и създаване на креативно съдържание.

5. Реклами с предложение за кликване

Платформи за управление с плащане на клик (PPC) като Google AdWords позволяват на бизнеса да поставя спонсорирани реклами в резултатите от търсачките, обикновено на първата страница. Ползите от PPC рекламата са многобройни, но управлението й може да бъде огромно и отнема много време за много малки предприятия. Маркетингова агенция може не само да управлява PPC реклама за вас, но също така може да оцени текущата позиция на вашия бизнес на пазара, да направи анализ на конкурентите и да разгледа как вашите клиенти гледат и говорят за вашите продукти, за да създадат персонализирана кампания, която ще генерират повече продажби и потенциални клиенти.

 

6. Създаване на съдържание

Създаването на съдържание е един от най-добрите начини да генерирате шум около бизнеса си днес. Независимо дали става въпрос за публикации в блогове, бели книги, съдържание в социалните медии, електронни книги, инфографика или казуси, маркетингът на съдържание е чудесен начин за изграждане на взаимоотношения с марката онлайн. Проблемът е, че това е може би един от най-трудоемките методи за маркетинг там. Като собственик на бизнес, наличието на специализирана маркетингова агенция, която управлява вашата програма за маркетинг на съдържание, може да бъде безценно.

7. Видео

Видеото може да помогне за повишаване на успеха на вашия бизнес в социалните медии и резултатите от търсенето, като генерира потенциални клиенти и подобрява ангажираността. Вече не е запазено и за фирми с екстравагантен маркетингов бюджет. Маркетинговата агенция разполага с екип от маркетолози, които могат да се справят с видеопродукцията от стратегия, писане на сценарии и продукция до споделяне на видеоклиповете в постпродукцията, споделят от www.olifantdigital.bg.

8. Маркетинг на социални медии

Социалните медии може да изглеждат лесни за управление, но изграждането на ефективно присъствие в социалните медии отнема време и усилия. Тук идва маркетинговата агенция. От определянето на правилните платформи за присъединяване до създаването на календари за съдържание, екипът на агенцията може да помогне за разработването на персонализирана стратегия за успех в социалните медии.

9. Проектиране и създаване

Ефективното присъствие на марката е това, което работи последователно във всички маркетингови канали – включително печата. Добре разработените маркетингови печатни продукти като визитки, флаери за продажби, брошури или банери, могат да поддържат вашия бизнес на първо място сред потребителите и да им помогнат да вземат информирани решения за покупка. Маркетинговатаагенция може да ви помогне да създадете продукти, които се вписват безпроблемно във вашите стандарти на марката.

10. Анализ

Маркетинговата агенция може да предостави на вашия бизнес достатъчно ресурси, професионален софтуер и полезни анализи, за да докладва за успеха на вашата маркетингова стратегия, след като бъде професионално приложена. Маркетингът не трябва да бъде предположение. Наемането на агенция, която редовно да изследва данните и анализите и след това да ги интерпретира в действителни стъпки, е безценен ресурс за всеки бизнес.

В крайна сметка, да имате на разположение добра маркетингова агенция означава да имате екип от новатори, посветени на растежа и успеха на вашия бизнес. Докато вие се фокусирате върху това, което правите най-добре, екипът от уеб разработчици, копирайтъри, дизайнери и мениджъри на акаунти работят от ваше име, за да развиват и наложат на пазара вашата марка чрез персонализирани умели стратегии. Когато всеки работи в своя ресор, няма начин да не се отбележат отлични попадения.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене