Борисов: И да протестират, пак ще управлявам, дори и с ДПС

Борисов

Снимка вестник

Ако имаш милион и половина гласували за даден тип управление, това, че ще излязат после 5-10 000 на улицата не е притеснително. Протестите са част от демокрацията. Това казва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред вестник „Преса“ на въпроса дали пак ще хвърли оставка, ако види отново да протестират под прозорците му, както се мълви, че се готвят бунтове срещу монополите. Борисов казва, че не се страхува от бъдещи протести, но уточни: „Като гледах в последните дни Флейтата (бел. ред – Кристиян Коев), преди това като гледах разни протестъри от февруари и слушах какви пари са им давани и като чувам, че зад това са стояли ДПС, БСП и „България без цензура“, си правя сериозен извод. Тогава приемах протестите като нещо чисто и съкровено и затова се съобразих с тях. Сега започнах да разбирам, че силно съм преувеличил моралния облик на протестиращите тогава“.

„Само ние и ДПС не сме поставили условия към някого. Всяка сутрин слушам кой какво иска от нас. Нека да изчакат изборите, да видим зад коя партия колко гласа стоят и тогава можем да говорим за правителство, за коалиции и т.н.“, казва още лидерът на ГЕРБ пред Валерия Велева. Той не се смята за реваншист, защото:

„По време на моето управление началник на Генералния щаб и то с продължен мандат, беше генерал Симеонов, а той сега е в БСП. Не съм си позволявал да гоня кадри, дори и тези, които по-късно ме предадоха. Помните ли шефа на НАП Красимир Стефанов – 4 г. го държах на това място и депутат стана при нас и ни предаде в един момент. Така че трябва да бъдем внимателни за всеки човек, защото на село казват: „С чужди коне не се оре нива.“ Мога да гарантирам, че там, където има професионалисти, те са си останали там и ще си останат. Но там, където има съмнения за професионализъм или за нещо друго… Как може например един директор на АЕЦ „Козлодуй“ да подпише договор за 15-20 млрд. и да не излезе пред обществото да каже какво е подписал или кой го е накарал. Кой носи отговорност за това“, пита още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ със самочувствие казва в интервюто, че след половинчасова среща на 4 очи с германския канцлер Ангела Меркел, тя му е казала: Спечели си изборите, ела тогава при мен и ще ви помогна“.

glasove.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене