Тираджии алармират: На „Кулата“ е хаос, чакаме с часове да преминем!

Отново опашки на граничен пункт „Кулата“ и напрежение сред фирмите. От Сдружението на малките и средни превозвачи алармират, че на границата е хаос, а шофьорите на камиони и микробуси чакат с часове.

Днес в Агенция „Митници“ ще се проведе среща, на която ще се търси решение на проблема.

„Никой нищо не казва, не знам на какво се дължи. В Европа даже няма и граници принципно. Ние сме отдавна в Европа, не знам какво става тука“, коментира шофьорът Йовко Петков.

„Не знам защо е това. Миналият път чакахме на 4 км опашка – 6 часа и половина“, пресметна от своя страна Петър Георгиев.

От години ситуацията с километричните опашки на „Кулата“ става все по-страшна, а чакането все по-дълго.

„Пунктът е тесен, трафикът е сериозен, има нали дни, в които е по-слабо, но има дни, в които е супер натоварено. За нас си е чакане, напрежение, скъсява се почивката и така“, настоява Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Освен лошата инфраструктура на пункта, превозвачите посочват като основен проблем и лошата организация на работа от страна на българските власти.

„Самите гранични полицай не работят. Не обработват документите, бавят ги. Бяхме подавали сигнал за и предложение към институциите да се организират канали за, така наречения „зелен коридор“ за тези автомобили, които не са натоварени“, заяви Даниела Дойкова.

Тя е член на Управителния съвет на Сдружението на малките и средни превозвачи и е категорична, че за празните камиони трябва да има така наречените „зелени коридори“ – тоест те да не минават през кантарите.

„А сега, в случая, няма празен, няма пълен всичко се мери и това също забавя работата на самите КПП-та. Обръщали сме се към органите, реакция никаква“, посочва тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене