Републиканци за България почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на Родината

Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, заедно с Теодор Шойлеков – член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България, Георги Пилев- координатор за Пловдив област, Даниел Христов – координатор за Пловдив град и членове на партията почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на Родината в Калофер.

Представители на партията във Велико Търново поднесоха венец и цветя пред паметника на Ботев в старата столица.

Общинският координатор на ПП „Републиканци за България“ Пламен Маринов, заедно със Снежана Стефанова и Яна Стойкова сведоха глави пред монумента, прекланяйки се пред паметта на Христо Ботев и загиналите за България герои.

„Огромно е делото на Ботев и всички знайни и незнайни българи, поднесли себе си в жертва, в името на нещо много по-голямо – Родината. Благодарение на тях днес имаме право на своите убеждения и свобода да ги изразяваме“, коментира Пламен Маринов. Той сподели приятното впечатление от факта, че още рано сутринта малки ученици от няколко паралелки бяха доведени от своите класни ръководители, за да почетат паметта на героя.

В навечерието на 2 юни, пред делото на Христо Ботев се преклониха и представителите на ПП „Републиканци за България“ в Павликени. От името на съмишлениците си в местната структура, венец поднесоха Михаела Николаева и Даниел Димитров.

Точно в 12.00 часа днес воят на сирените оповести  всенародната почит към загиналите за свободата на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене