Георги Първанов: Готови сме за лява или дясна коалиция, но без ДПС

Георги Първанов

Лидерът на АБВ разкритикува служебния кабинет за работата му по „Визия 2020“

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че неговата формация е готова за сътрудничество с партии от лявото и дясното политическо политическо пространство, но категорично заяви, че няма да се коалира с ДПС. „Мълчаливо няма да подкрепяме никого, бихме участвали в коалиция, в която не участва ДПС. В ляво и в дясно коалиции са възможни, но при ясни условия“, заяви Първанов.

Като причина да страни от партията на Лютви Местан, бившият държавен глава определи: „Преяждането с власт, кадруването. От много години с ДПС нямам контакт“, каза Първанов. „ДПС имаше своята роля, но това, което видяхме през последната година, показа, че ДПС трябвада седне на задната скамейка. Видяхме наместване на техни кадри“, допълни бившият държавен глава.

„Служебният кабинет на проф. Георги Близнашки действа много мащабно – вижте тази прословута визия 2020 във военната област, това не е работа на служебен кабинет. Тяхната работа е подготовка на честни избори. Много се опасявам, че МВР ще изпуснат нещата и ще има покупко-продажба на вота“, каза Първанов. Относно документа „Визия 2020“ на Министерството на отбраната той заяви, че Русия не е заплаха за сигурността на страната ни. „България трябва да си поиска и отстои по-активна роля на Изток“, каза бившият държавен глава.

Той отрече да си партнира с ГЕРБ. „В момента водя най-ожесточената политическа битка с Борисов и с ГЕРБ. АБВ сме отворени и на ляво, и на дясно. Предизборната кампания е времето за разграничаване. Аз не знам кои са идеите на ГЕРБ. Вие знаете ли“, обърна се Първанов към водещия Антон Хекимян. „Борисов изкуствено драматизира картината, търси повече ресурси, за да управлява“, повтори Първанов. Той запита кой би подкрепил политиката на Цветан Цветанов в сферата на сигурността и припомни скандала с лекарите и подслушванията.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене