Connect with us

Разследване

До шефът на ОД на МВР Старши комисар Дойчинов: Ченгето Иван Попов – Костюма диктува доносите спещу вас в съдружие с екс кмета на Банско!

Published

on

Дойчин ДОЙЧИНОВ

Дойчин ДОЙЧИНОВ

Очаквайте в най – скоро време сериозни трансформации в ОД на МВР – Благоевград. Столът на досегашвият началник Старши комисар Дойчин Горанов Дойчинов, ДА се разклати сериозно, защото срещу него от месеци работи ОПГ между ченгета и политици в добавък благоевградски медиен бос с редица обвинения и дела. 

От месеци насам инспектората на МВР, “Вътрешна сигурност” и кабинетът на министъра на вътрешните работи и залят с доноси срещу ръководството на МВР – Благоевград и по специално срещу Старши комисар Дойчин Горанов Дойчинов. На местните висши ченгета са приписани десетки престъпления, връзки с криминален контингент и злоуптореби с надеждата, час по скоро те да бъдат уволнени или най – вече отстранени. В дъното на цялата тази мръсна операция и кал, стоят група стари познайници на медийният, полицейският и политическият живот, до болка познати с подобните мръсни свои номера.

Бившият началник на полицията в град Банско, полицаят Иван Попов, е събал екип бивши и изхвърлени зад борда колеги, политици и един медиин бос с много дела и разработки срещу него, с надеждата да окаля местното ръковоство на МВР и да се върне на бял кон като шеф на ОД на МВР – Благоевград или отново да поеме ръководството на полицията в Банско. Рамо до рамо в пъкления му замисъл е бившият кмет на град Банско – Георги Икономов, който с години имаше полицейски чадър осигуряван от “Костюма”. За да не цапат своите ръце с мръсна ченгеджийска кал, те платили на багоевградски медиен бос, който зарил всички звена на МВР с жълти сигнали срещу Дойчинов, заместниците му и всички, които го потдържат.

Иван ПОПОВ

Иван ПОПОВ

Тук е мястото да кажем че Топ Преса в никакъв случай, не е на страната на Дойчинов, понеже една благоевградска колежка от години ни плаши с него, тя командвала в МВР, той не ни броял за медия, но всички знаете, че сме принципни и устояваме правилата срещу подлите схеми. За това заявяваме че бившият кмет на Банско – Георги Икономов е събрал екип от бивши политици, които привлича за смяна на ръководството на МВР – Благоевград, защото всички имали интерес на поста да дойде “техен човек”, “зависим”, който да помогне разработките и разследванията срещу тях да стнигнат до задънена улица. Така например в МВР има доста преписки свързани с Икономов и доста екс величия от партия ГЕРБ, към тях има много свидетелски показания. Ако Костюма оглави МВР – Блягоевград или Банско, може ,да се влияе на свидетели и доста от преписките да зациклят… Разбира се, Костюма е бивше значанеие на ГЕРБ, но сега медийният бос трябвал ода го изкара репресиран, щото бил уволнен по времето на Борисов като шеф на МВР – Банско. Медийният бос твърдял че познава хора на “Радев” и имал топла връзка лично до министъра.

Целта е ясна! Ще я постигнат ли? Топката е в новия министър Бойко Рашков! Топ Преса ще му помогне да си изясни всичко около МВР – Благоевград с цел да вземе правилното решение! 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ 

Разследване

ТЪРГОВСКА ВОЙНА! Хотелиер топи С ДОНОСИ собственици на вили на Попови ливади!

Published

on

Искане за проверка на нерегламентирана дейност в сектор “Контрол над звършване на нерегламентирана търговска дейност”  към НАП – София и ред други институции е внесъл управител на хотел на курортното село Попови ливади. Това разбра Топ Преса от хора близки до съдържателя на гостилницата в горското село. Недеволен от факта, че доста собственици на вили отдават имотите си под наем без държавата за знае това, управителят на хотела поискал от държавата да си влезе в ролята.

“Незаконната дейност съсипва бизнеса ни. Тези които пускаме документи и плащаме данъци, не можем да си позволим цените на сивият сектор. С техните цени не можем да се преборим, а и нещо повече – има напълно незаконни вили и къщичщи из село Попови ливади, които свободно се отдават на хора срещу малко пари. Има и един хотел, който работи под масата. Ако искаме чисти отношения и справедливост, държавата трябва да си влезе в роля”, пише съдържателят на хотела, който от скоро е в бизнеса и се опитва да развива туристическа дейност в най – младото село на България.

Информацията ни беше потвърдена и от другата страна – собственици на вили и места за почивка, които били предупредени, че ще станат проверка от въпросния хотелиер. От месеци той се канил, че ще постави ред в хаоса на Попови ливади. Напрежението срещу него било сериозно, именно заради това, от съображения за неговата сигурност Топ Преса няма да публикува името му за сега. Но войната я има. Предстои развръзка!

Continue Reading

Разследване

Да вярваме ли? Канабисът в нивата на Калайджиев в Илинден бил саморастник, подхвърлен…. ?

Published

on

Не. Това не е шега, нито се опитваме да се подиграваме с нашите читатели. След проведените първи разпити по случая с намерената нива с канабис, собственост на Г. Калайджиев от гоцеделчевското село Илинден, в своя защита собственикът на имота казал, че нямал представа, че на нея имало засаден канабис. 

Отлично осведомени източници на Топ Преса, твърдят че юристът ангажиран със защитата на Калайджиев, прокарал версията, че забраненото насаждение или саморастно или някой го подхвърлил в нивата на клиента му. Работата по случая продължава. Със сигурност ще се стигне д одело и обвинение, но все още е рано да се каже каква мярка ще бъде наложена на Калайджиев.

Припомняме че след получен оперативен сигнал ченгетата от Гоце Делчев щурмували нивите на Калайджиев и открили между царевицата в една от тях засаден и готов за бране канабис. Полицаите останали втрещени, тъй като Калайджиев е един от най сериозните земеделски производители в района, получаващ големи суми като субсидии и еврофинансиране и никой не е очаквал, че в негов имот ще бъде намерено наркотичното растение. Странен факт е също така, че селото разположено на три километра от гръцката граница е известно с постоянно полицейско присъствие, защото от него са родо доста известни полицаи работещи в РУП на МВР и обикновено през уикендите те си се подвизават там. Дали сигналът е дошъл от тях, твърде вероятно….

Continue Reading

Разследване

Ексклузивно! Намериха канабис в нива на брат на топ ченге в Илинден!

Published

on

Канабис в нива , собственост на Г. Калайджиев от гоцеделчевското село Илинден откриха полицаите от ПУ на МВР Гоце Делчев, тази сутрин.

Калайджиев, който е брат на служител от Вътрешна сигурност в ОД на МВР Благоевград – Атанас Калайджиев, е най-големият арендатор в района и притежава над 1000 декара земи, на които отглежда царевица и слънчоглед, пише сайта струма. ком.

След получен оперативен сигнал ченгетата от Гоце Делчев щурмували нивите на Калайджиев и открили между царевицата в една от тях засаден и готов за бране канабис. Полицаите останали втрещени, тъй като Калайджиев е един от най сериозните земеделски производители в района, получаващ големи суми като субсидии и еврофинансиране и никой не е очаквал, че в негов имот ще бъде намерено наркотичното растение. Странен факт е също така, че селото разположено на три километра от гръцката граница е известно с постоянно полицейско присъствие, защото от него са родо доста известни полицаи работещи в РУП на МВР и обикновено през уикендите те си се подвизават там. Дали сигналът е дошъл от тях, твърде вероятно….

Преди време изгоря чисто нов трактор, с който арендаторът обработвал земите си и тогава бе съобщено, че палежът най-вероятно е дело на конкурентни в бизнеса със земеделски култури в областта. 

 

Continue Reading

Разследване

Задържаха непълнолетно момче за палеж в ромските квартали на Петрич

Published

on

След поредния палеж в терените, близо до ромските квартали на Петрич, служителите на звено „Общинска охрана“, които дежурят и на място, задържаха младеж в момента на паленето. Веднага е подаден сигнал до полицията, където нарушителят е отведен за разпит.

Предстои да се разбере какви са мотивите за паленето, както и има ли стимули за извършването на това престъпно деяние от непълнолетното лице.

Години наред жителите на Петрич са потърпевши от подобния действия на хора, които безразборно палят и тровят въздуха, създават обяснимо напрежение и рискове от разрастване на пламъците, а също и нанасяне на щети. Ежедневно служители на петричката пожарна получават сигнали и отиват да гасят поредното огнище край ромските квартали. Последно стана ясно, че са малко гумите, които се палят, преобладават отпадъци, пластмаса, седалки от бракувани автомобили и други.

От Община Петрич уверяват, че ще продължат усилията за прекратяване на тази порочна практика, която повече от десетилетие трови града. От аминистрацията призовават всеки, който има информация или е свидетел на престъпните деяния, да подава своевременно информация за установяване на виновните.

ilindenpres.bg

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2021
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ