Разширяват „синя зона” на Банско с нов платен паркинг до училище „П. Хилендарски” и храм „Св. Троица”

Разширяват „синята зона” в Банско с още един платен паркинг. Той ще бъде обособен на ул. „Гоце Делчев“ от кръстовището с ул. „Христо Ботев” до изхода към пл. „Възраждане”.

Новият паркинг ще бъде вписан като Зона 18 в приложението на наредбата за платено паркиране на моторни превозни средства на територията на община Банско, чиито проект е публикуван за обществено обсъждане на страницата на местната администрация.

Новата зона за почасово платено паркиране ще се обособи в малката уличка, граничеща с двора на НУ „Паисий Хилендарски“ и е в близост до храма „Света Троица“. В проекта за изменение и допълнение на наредбата като основни мотиви за обособяването на допълнителен паркинг е посочено, че в летните месеци трафикът от автомобили се пренасочва към централната градска част, което налага обособяване на допълнителни паркоместа, в т. ч. и за места за инвалиди. И към момента там се паркират автомобили, но липсва ред при паркирането, което често води до неудобства. Това е и една от основните цели, както и създаване на оптимални условия за контрол в тази част на града, която е с доста висока натовареност. Очакванията са новият паркинг да бъде улеснение за гражданите и гостите на община Банско и за защити правата на хората с трайни увреждания.

Общо 17 са обособените и действащите досега зони за почасово платено паркиране в Банско. Предстои допълнителната 18-а да бъде разгледана и подложена на гласуване от Общинския съвет на следващата сесия.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене