Без категория

Местния печат

печат

“Вяра”

70-годишният пастир Димитър Стоименов: От 10 г. съм без лична карта, защото нямам 20 лв. за заявление до полицията, след 45 г. работа съм без пенсия и социални помощи

Повече от 10 години пастирът Димитър Георгиев Стоименов от самоковското село Говедарци е господин Никой. На практика той е извън закона, защото е без лична карта. Просто няма 20 лева, за да си извади. По тази причина сега не получава нито пенсия, нито социални помощи. Не е и пробвал да вземе, защото знае, че без лична карта такива благини не дават. А иначе някога Димитър Стоименов е имал лична карта и всички останали документи, с които е удостоверявал своето съществуване.

Варненци алармират: Златистия забрави куршумите на килъра във Варна, прави втори опит да покори морската столица

Златистия не е отишъл във Варна да се лекува, а да подготвя почвата за нов десант там. Това съобщиха за вестник „Вяра” от ъндърграунда на Варна. Те припомниха една забележителна история отпреди над 15 години. Тогава крупната фигура на ВИС-2 Злати Златев-Златистия отиде да покорява с дупнишки мурафети бизнесмените в морската столица. Оказа се, че Варна не беше лъжица за неговите уста и Златистия се върна като пребито куче в Дупница.

Цветан Цветанов на представянето на депутатската листа на ГЕРБ:   Целта ни е 6-7 депутати от Благоевградска област, няма да се конфронтираме, ще вляза от листата във Велико Търново

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов и областният лидер на партията Даниела Савеклиева представиха официално листата с 22-мата кандидати за депутати на партията в Благоевградска област. Специално за представянето дойде в Благоевград и  евродепутатка Мария Габриел.

Махнаха шефа на РДГ-Кюстендил Пуров, временно в стола му сяда Здравчо Тодоров

Заместник-директорът на РДГ-Кюстендил инж. Здравчо Тодоров стана временно изпълняващ длъжността шеф на мястото на досегашния инж. Васил Пуров. Назначението става факт след заповед на директора на Изпълнителната агенция по горите. От ведомството обявиха и конкурс за поста.

Рокади: Ивайло Иванов хвърли оставка от шефския пост в Съвета на директорите в ТЕЦ „Бобов дол”, в стола му седна Владимир Владимиров

Владимир Владимиров стана председател на Съвета на директорите на ТЕЦ „Бобов дол” вчера. До този момент той беше зам.-шеф на ТЕЦ „Бобов дол”. Досегашният шеф Ивайло Иванов е подал оставка по лични причини. Изпълнителен директор на ТЕЦ-а е Петър Петров.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене