Прогноза за времето – 30 май (неделя)

Облачна неделя с превалявания

Днес облачността ще продължи да се увеличава и ще обхване цялата страна. На много места в Южна България и Предбалкана ще има валежи от дъжд, след обяд на места с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, на места в южните райони от страната и по-високи.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня ще е без съществена промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно, слаб дъжд и максимална температура 23 градуса.

Над планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в Рило-Родопската област – временно интензивни. По най-високите върхове ще превали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 7°.

По Черноморието облачността ще се увеличи, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 20-22°. Температурата на морската вода е 16-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В понеделник и вторник на много места в страната ще има облаци и дъжд. Повишаване на температурите се очаква от средата на следващата новата седмица.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене