Внимание! Нов вид телефонна измама засечена от МВР в Гоцеделчевско

Нов вид телефонна измама е засечена днес от МВР в Гоцеделчевско.

Този път измамниците са се насочили към водачите на МПС-та. За радост няма за сега измамени тъй като човекът, на който са се обадили измамниците се е усетил и не е позволил да стане тяхна поредна жертва. 

Естествено за случая е уведомена полицията, от където са започнали издирвателни мероприятия, както и мероприятия за превенция за опазване на хората от зачестилите в последно време измамнически набези.

Иначе схемата е била следната:

Обажданията са от скрит телефонен номер, а съобщението от другата страна е че водача е бил засечен от  камера и има издаден електронен фиш за превишена скорост, който той трябва веднага да заплати. В случая на водача е било съобщено, че трябва да заплати 650 лева. Дори последвала и заплаха.

Казали на водача, че е превишил с 15 км скороста и щяло да стане по-лошо, ако не побърза да плати.

От полицията са категорични, че при тях такава практика не съществува и фишовете се връчват лично и на ръка.

По време на разговора, измамниците са се опитали да се снабдят с повече информация за водача, явно за да му дадат евентуално в следващия етап на разговора някаква банкова сметка, за да преведе веднага парите, съобщават още от МВР.

От МВР предупреждават, хората да не се поддават на манипулации, че практиката относно електронните фишове е строго регламентирана и те се връчват лично. Плащанията стават също по регламентирания от закона начин, който е известен на всички водачи.

От МВР приканват, при всеки опит за измама по телефона веднага да се сигнализира в най-близкото РПУ или на тел. 112.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене