Продължават работните срещи на Областния управител Николай Шушков с кметове на общини на територията на Област Благоевград

Областният управител Николай Шушков се представи на кметовете на Разлог и Банско, инж. Красимир Герчев и Иван Кадев.
Основен акцент в работните срещи са усилията за изпълнение на ангажиментите по организационно-техническата подготовка на предсрочните избори, за да се гарантират честни, открити и прозрачни избори, но успоредно с това да се гарантира ефективна дейност на администрацията.
Областният управител обърна специално внимание на предизвикателствата, с които се сблъсква туристическият бранш в условията на епидемична обстановка. Местната икономика и в двете общини е тясно свързана с развитието на туризма, който е основен източник на доходи за населението и възможност за осигуряване на работни места на пазара на труда за населението.
Кметът на Банско Иван Кадев запозна областния управител с проблемите свързани с поддръжката на реките извън урбанизираните територии и потърси съдействие от областната администрация за организиране на почистването на речните корита и финансиране изграждането на стени на река Глазне.
Набелязани бяха и други въпроси, по които Областна администрация Благоевград може да окаже съдействие за постигане на по-добри резултати и за икономическото и социално развитие на общините Банско и Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене