Заря беляза бала на 193-мата абитуриенти в Разлог

Стилни и красиви, абитуриентите от четирите гимназии в Разлог дефилираха в центъра на града. Младежите и девойките показаха класа и елегантност. Те преминаха по червения килим под красиво украсените арки с балони, аплодирани от хилядното множество. Абитуриентите бяха поздравени от кмета Красимир Герчев, който в словото си им пожела да трупат знания, да се развиват, но да не забравят родния град.

Начало на дефилето дадоха зрелостниците от ПГ по транспорт, която изпраща 44-ма свои възпитаници. Час преди да стъпят на червения килим, в двора на гимназията зрелостниците се простиха със знамето на училището, а колективът на гимназията им пожела попътен вятър.

Втори дефилираха младежите и девойките от ПГМСС, която изпраща 52-ма свои възпитаници, а след тях своята следа върху червения килим оставиха 54-ма абитуриенти от РПГ „Никола Стойчев“. Традиционно финала на тържественото шествие поставиха дванадесетокласниците от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“. Гимназията за поредна година изпраща изключително силен випуск с много отличници, амбицирани да продължат образованието си в престижни университети в страната и чужбина.

Общо 193-ма зрелостници дефилираха през централната градска част на Разлог и се събраха заедно на площад „Преображение”. Тържествена заря даде край на абитуриентската фиеста и честванията по случай 24 май.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене