Областният управител Николай Шушков проведе първите работни срещи с кметове на общини на територията на Област Благоевград

Областният управител се представи на кметовете на Сандански и Петрич, Стоянов и Бръчков на 25 май 2021 г.
Във всяка от срещите на първо място отбеляза ролята на екипите, професионализма и доверието между институциите и служителите за добрата работа на администрацията в името на стабилността на държавата и общественото добро. Подчерта, че неговите усилия са насочени към изпълнение на ангажиментите по организационно-техническата подготовка на предсрочните избори, за да се гарантират честни, открити и прозрачни избори, но успоредно с това, да не се понижава нивото на качественото административно обслужване.
Областният управител Шушков обсъди с кметовете Стоянов и Бръчков актуалното състояние на управляваните от тях общини, по отношение на демографската, икономическата и социалната картина. Специално внимание бе обърнато на състоянието на малките населени места, туризма, леката промишленост, транспортния сектор, земеделието и здравеопазването. Големите трудности, които изпитват всички сектори и възможностите за повишаване на ефективността при вземане на решения, за да бъдат постигнати добри резултати, удовлетворяващи всички заинтересовани страни.
Предвид епидемичната обстановка бе обсъдено състоянието на Гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на територията на Община Петрич и проблемите свързани с тяхната материално-техническа обезпеченост, сградния фонд, личен състав, състоянието на инфраструктурата и работата на служителите на РЗИ.

25052021 ou 3

Призова за единство по отношение на държавническите теми, да се постига консенсус за да се върви към резултати, качествени и видими за бизнеса и обществото.
Последната среща на г-н Шушков бе със зеленчукопроизводители от района на Петрич, с които коментираха състоянието на сектора, проблемите и възможностите за ефективни мерки за подпомагане на сектора, които да привлекат все повече млади хора към зеленчукопроизводството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене