Скандал! Служителката, която постави под карантина автобус с пътуващи от Атина псувала на поразия пътниците

Елена Ганева, служител на РЗИ Благоевград е проверяващата поставила под карантина автобус с граждани пътуващи от Атина.

Според пътуващите Ганева се е държала изключително грубо и е псувала.

Всички са пътували с антигенни тестове направени в Гърция, но не са били признати от служителката на РЗИ, с мотив, че не фигурират в списъка на признаващите се 16 в България от 82 официално признати в ЕС.

„Недопустимо е държавен служител да се държи по такъв унизителен начин с гражданите. Грубото й поведение трябва да стане достояние до съответните органи. Дори и да има право относно легитимността на теста, няма морално право да псува и нагрубява пътниците. В ЕС са признати официално 82 антигенни теста, а България признава едва 16 от тях, от които гръцките лаборатории правят едва три. Това означава пълен блекаут на пътуващите в Гърция. Надявам се колеги в България да поемат казуса в защита на пътниците, които са ощетени правейки втори тест в България, защото никоя лаборатория не пише производителя на теста, а само метода по който се прави“, сподели възмутена адвокат Мартина Георгиева от Солун.

Припомняме, че хората от цял автобус, връщащи се от Гърция, бяха поставени под карантина, въпреки представените отрицателни тестове за COVID- 19, направени в Гърция 24 часа преди пътуване. Когато стигнали до българска граница обаче, тестовете им не били зачетени./БГ новини/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене