Кметът Тотев поздрави ръководството на Спортния интернат по плуване Плувното школо днес отбелязва своята 45 – годишнина

кмета Тотев

На 2 септември точно преди 45 години се създава Спортния интернат по плуване в парковата зона на Сандански, който е първият по рода си в България. Само осем години след създаването си Сандански става домакин на Деветите балкански игри по плуване.

През своята 45 годишна история Спортния интернат се развива като средище на високо спортно майсторство, от който излизат републикански шампиони и медалисти, състезатели участващи в редица държавни и олимпииски игри, които се състезават с името на санданската плувна школа.

След основния ремонт, който приключи в началото на 2014 г. по проект за над 3 милиона лева, спечелен от община Сандански интересът към плувните спортове и Спортния интернат  е значително повишен. Развиват се направленията за масово обучение по плуване целогодишно, които се осъществяват от двата плувни клуба «Вихрен» и «Сандански». Все повече родители от Сандански и региона желаят да запишат децата си на плуване поради обновената спортна база и изключително ползотворното влияние на плувните спортове върху здравето на подрастващите.

По случай годишнината на плувното школо специални поздрави към директора Нина Ръждева, всички треньори и възпитаници отправи кмета на община Сандански Андон Тотев, който благодари на целия екип, създаващ спортен дух у децата, разнасящи славата на Сандански и неговите добри спортисти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене