Учител-любимец на учениците  от училището в Дебрен е предаден на съд за шамар  на ученик, Районната прокуратура в Гоце Делчев  с предложение за освобождаване  от наказателна  отговорност

Териториално отделение – Гоце Делчев при Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а от НК на учителя Тюлфит Караибрахимов , обвинен за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК – причиняване на телесна повреда от длъжностно лице.

Обвиняемият Караибрахимов  работел като учител в училище в с. Дебрен, община Гърмен.На 05.11.2018 г., по време на междучасието, учениците от VI-ти клас били в класната стая. Виждайки скъсаната гъба за триене на дъската на пода, видимо ядосан учителят ги попитал кой го е направил. Децата му отговорили, че не знаят.

Учителят  им заповядал да излязат в коридора, накарал ги да се строят в редица и продължил да ги разпитва. През това време в класната стая останали само най-  буйните  от класа двама  ученици Джефет Чолаков и негов съученик .

Учителят се върнал при тях и ги хванал за вратовете, като за пореден път отправил въпроса за гъбата. Продължил разговора с двамата в кабинета си, където няколко пъти ударил Чолаков  по врата. След това отново грубо хванал момчетата за вратовете и ги завел в класната стая.

Пострадалият Джевет Чолаков  се оплакал на родителите си от действията на учителя . Същия ден ученикът бил прегледан от лекар и му било издадено медицинско свидетелство. По случая е било образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда.

От заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че ученикът Чолаков  е получил травматично увреждане – кръвонасядане в областта на врата, с наличие на палпаторна болезненост, което му причинило физическа болка и страдание.

Предстои делото да продължи в съда.

Иначе , учителят Тюлфит Караибраимов от ОУ „Св. Климент Охридски” в гърменското  село Дебрен беше обявен за учител мечта от учениците навръх рождения му ден  .

Тогава  Караибрахимов получи грамота „Учител мечта” която му връчиха учениците от 5 „Б“ клас. Осмокласниците освен подаръци за спомен подариха на учителя  Караибраимов и специално послание.

Припомняме че  след инцидента за който е обвинен учителя Караибрахимов,  ученици, учители и жители на Дебрен  скочиха като един в защита на  учителя , който беше обвинен в побой над двама ученика. Всички обаче застанаха като един и защитиха педагога, с което недоразумението беше решено.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене