Бивш вицепремиер и министри от ГЕРБ подкрепиха кандидатурата на Андон Тодоров за кмет на Благоевград / ВИДЕО

Както Ви съобщихме малко по-рано днес, ГЕРБ, ВМРО и други политически формации ще подкрепят кандидатурата на Андон Тодоров за кмет на Благоевград. Той ще се яви като независим, но с мощна подкрепа, става ясно от думите му, изречени на извънредна пресконференция.

Пред присъстващите в зала „22 септември” Андон Тодоров заяви, че последните 2 години са били тежки не само за Благоевград, но и за цялата страна. „Беше ми тежко да гледам как града пропилява потенциала си. Инициативен комитет ме издига за кандидат – кмет, като получавам подкрепа от най – голямата партия ГЕРБ, както и от ВМРО, земеделци и зелени. Това не е политическа игра и задкулисие, за да го докажа напускам поста на председател на Общински съвет и на общински съветник. За мен план „Б” няма”, обяви Тодоров.

От своя страна председателят на инициативния комитет инж. Димитър Дерибозов отбеляза, че повече от 10 години Андон Тодоров е част от политическия и обществения живот. Според него той е човек на действията, а не на празните обещания. „Той милее наистина за Благоевград и иска градът да бъде променен в по-добра посока. Андон Тодоров представи план за развитие на общината, който ще бъде доразвит с един екшън план за стабилизиране на общината и нейното развитие. Ще приемаме идеи по време на кампанията, а г-н Тодоров ще представи и план, и екипа за управление пред хората”, коментира той.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ също подкрепи кандидатурата на Андон Тодоров, като посочи, че много пъти е чувал хората да казват, че не може втори път някой да ти направи първо впечатление, но това не е така. „В хода на най-тежката епидемия, имахме изключително тежки проблеми за решаване. Независимо от лечебните заведения, Благоевград се задъхваше и изпитваше сериозни затруднения. Няколко пъти се опитвах да говоря с кмета, но без успех Тогава видях от г-н Тодоров, че той се бори за всеки един гражданин. Всеки път, когато съм се чувал с него, беше, за да се помогне на хората. Благоевград е една от столиците на България. Аз съм сигурен в едно, че Андон Тодоров няма да предаде нито един гражданин на Благоевград”, допълни проф. Ангелов.

Младен Маринов, който заемаше поста на министър на вътрешните работи в периода 2018 – 2020 година също заяви подкрепата си за Андон Тодоров. По думите му градът има нужда от сериозно управление и от човек, който е със силна подкрепа от обществеността. „Благоевград, от гледна точка на сигурността, е много важен, защото имаме три граници, развита търговска дейност. Младежки дух. Смятам, че кмет като г-н Тодоров ще даде възможност много бързо да се навакса всичко, което е пропуснато. Убеден съм, че със силна гражданска подкрепа този опит ще бъде превърнат в неща, които ще помогнат Благоевград да стане по-привлекателно място за живеене”, добави Маринов.

Заместник – областният управител и представител на ВМРО Иван Стоянов каза, че от патриотичната формация също застават зад Андон Тодоров, защото така ще дадат шанс на Благоевград за промяната, от която общината се нуждае. „През последните две години, когато се заговори за избори, ключовата дума е промяна. Партиите и коалициите на промянатта и на местните избори, и на парламентарните, получиха подкрепата на суверена. Всички ние виждаме, че промяната не се случи. Подкрепяме Андон Тодоров, защото смятам, че той може да ни осигури промяната, от която се нуждаем”, посочи той.

Социалният министър в 45-то Народно събрание Деница Сачева каза, че вярва в способностите на Андон Тодоров и в това, че той може да направи Благоевград по-социален град, който да отговаря на нуждите на населението. „Той ще направи нужното градът да е лидер и в сферата на образованието. Той ще бъде полезен и ще работи с огромно сърце за хората”, категорична бе Сачева.

Евродепутатът и областен координатор на ПП ГЕРБ за Благоевград Андрей Новаков сподели, че през 2019 година, на местните избори, партията е претърпял тежък удар, губейки вота, но е получила и ценен урок. „Бяхме критикувани, че през тази година и половина на говорим много, но искахме да чуем хората, които искат по-високи заплати и работни места. Мислим, че в лицето на Тодоров намерихме човек, който може да постигне това. Заставаме зад кандидатурата на г-н Тодоров, готвим се за категорична победа още на първи тур”, заяви той.

А бившият вицепремиер Томислав Дончев прибави, че 20 години управлява пари, процеси, хора в частния и публичния сектор. „Научил съм едно – не е достатъчно само да имаш добре подготвени експерти, трябва лидер и човек със самочувствие да води, човек, който да показва на другите целите, които има. Обнадежден съм и мисля, че в лицето на г-н Тодоров направихме добър избор. Мисля, че проявихме мъжество, извън политическите сметки. Ние мислихме за Община Благоевград. Нашата политика е да мислим за общото за цялостната картина. Благоевград заслужава повече, градът има нужда от инвестиции, от производство, които устойчиво да дават възможности за заетост , има нужда от поне една Индустриална зона. Убеден съм, че това може да се случи, но трябва управленска грамотност, за да не се пропуснат всички възможности”, отбеляза той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене