Баща и син Апостолови направиха първа копка за изграждането на нов завод за оптични кабели в община Симитли

Нов завод за производство на оптични кабели предстои да бъде изграден в община Симитли.

Добрата новина огласи във фейсбук Стефан Апостолов, който написа:

„Продължаваме работата в името на Симитли и по-доброто бъдеще на жителите на Общината!

Нови 10 работни места ще бъдат разкрити, благодарение на изграждането на нов завод за производство на оптични кабели. Средствата са осигурени по Оперативна програма „Развитие на селските райони“, а срокът за завършването му е 18 месеца. Заводът, който се намира в Индустриалната зона на Симитли, ще бъде с площ от 2 300 кв. м.
Радостен съм, че днес, заедно с кмета на Симитли Апостол Апостолов, направихме първа копка на завода, който ще осигури още работни места за хората от Общината. Знаете, че като народен представител си бях поставил за основна задача – привличането на колкото се може повече инвестиции и разкриването на колкото се може повече работни места, благодарение на което безработицата в нашата община е с изключително ниски нива!
Този завод е само началото! Ежедневно водим преговори с потенциални инвеститори от България и чужбина, които вече могат да си закупуват земя за изграждането на производствени бази и във втората ни Индустриална зона!
Голяма част от тях вече са изразили намерение да вложат средства в изграждането на фабрики и заводи в Симитли, което от своя страна е още една стъпка към превръщането на общината в производствен и икономически център за Югозападна България!“, подчерта Стефан Апостолов.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене