ЕКСКЛУЗИВНО! САМО В ТОП ПРЕСА! ПОЛИТИКА И ДУХОВНОСТ – ЕДНО ОТКРОВЕНО ИНТЕРВЮ С ЛЮДМИЛА КОСТАДИНОВА

ТОП ПРЕСА : Коя е Людмила Костадинова?

   Родена съм на 13.02.1974 год. в Благоевград.Средното си образование завърших  в МГ,а след това икономика спец. Финанси в ЮЗУ.В момента  притежавам собствен бизнес в сферата на транспорта и логистиката.Майка съм на две прекрасни деца,с които много се гордея.В свободното си време обикновено чета и уча.Интересите и търсенията  ми в областта на  науката и на различни философски и духовни учения  ми помогнаха да осъзная доброто и лошото в себе си,в хората ,в света като цяло и процесите,който протичат в него.Никога не съм участвала в политически партии,защото не одобрявам партийната система на управление.

ТОП ПРЕСА : Вие сте председател на гражданско сдружение „Възродена България-Българско Народно Единение“ това  местно или национално  сдружение е?

   Национално сдружение  със седалище в Благоевград.Вече имаме изградени структури в София,Пловдив,Самоков и др. градове в страната.Дружеството беше учредено през 2019 год. с благословията и под егидата на светите  старци от Атон.Предполагам знаете,че това е православната „Ватикана“.

ТОП ПРЕСА Как стана тази връзка?Вие лично ли ходихте на Атон?

Разбита се,че не. Принципно жени там не се допускат.Те ни потърсиха. Моята мъжка  „половинка“ беше извикана там,където получи благословия и напътствия.Беше му казано,че пътя по който вървим е правилния път и не бива да се страхуваме от нищо.

ТОП ПРЕСА Защо се довериха точно на вас?

Не мога да ви дам точен отговор на този въпрос,защото аз самата не знам.Но мога да ви уверя в едно- там има монаси /не всички разбира се/,които са постигнали такова духовно съвършенство,че могат да виждат миналото и бъдещето и четат в душите на хората,като в отворена книга.Вероятно са видели нещо в нас….

ТОП ПРЕСА Вие вярващ човек ли сте?

Вижте…един древен мъдрец е казал,че „вярата е за невярващите“.И  съм склонна да се съглася,защото самата дума „вяра“ предполага известна доза съмнение.А аз такова по отношение на Бога и сътворението нямам.Не е достатъчно човек просто да вярва той трябва да знае,да се стреми към посвещение.Когато искрено задаваш въпроси,отговорите винаги се дават под една или друга форма.При мен това се случва обикновено,чрез някаква случка,изживяване и последващо осъзнаване.И това е така,защото по природа не съм лековерен човек и съм много трудно манипулируема.

ТОП ПРЕСА Какви са целите и задачите на вашата организация?

До голяма степен те са заложени в самото има на организацията.Основната цел е обединението на българския народ,възраждане на духа на българите,който идва от дълбоката древност.В момента народа ни агонизира в една „безпътица“ без ясна цел,без бистър поглед ,та дори и без надежда за бъдещето.Живеем разделени всеки за себе си и от днес за утре.Оплакваме се от материалното си положение,но до колко осъзнаваме ,че то е пряко изражение на това,кото е вътре в нас.Докато не променим нещо в себе си е абсолютно невъзможно да променим реалността,в която живеем.И това не са просто думи,това е природен закон.Единствения начин да го постигнем,е чрез търсене и правилно разбиране на духовното,което е изначално заложено в човека.

ТОП ПРЕСА Как мислите християнството ли е пътя,по който това може да бъде постигнато?

   Не е задължително.Аз не съм религиозен фанатик. Християнка съм не само,защото произлизам от такова семейство,а по дълбоко лично убеждение,което е резултат от търсене на истината в целия ми съзнателен живот.Православните християни никога не са отричали останалите религии и винаги са живели в мир и разбирателство с тях.Това е така,защото Бог е само един за всички и истина е една за всички.Не обичаите и ритуалите са важни,а търсенето и възхода на душата,независимо от изповядваната религия.

ТОП ПРЕСА Името ви се спряга,като евентуален кандидат на предстоящите кметски избори.Възнамерявате ли да се кандидатирате?

   Категорично да. Същността ми е такава,че  не очаквам нищо да се случи от самосебеси и да дойде наготово.Когато нещо не ми харесва се мобилизирам и правя всичко по силите си да го променя. Мечтая да видя Благоевград  красив,подреден и чист.Град,който предлага добри възможности за работа и реализация на жителите си.Да се развива спорта,науката и културата.И още много други неща,така че града ни да бъде пример за цяла България.

ТОП ПРЕСА Не мислите ли,че политиката и духовността са несъвместими неща?

   Напротив!Точно обратното е.Трите основни стълба,на които се крепи една държава са светската власт,духовността и войнството.Ако дори само един от тях  поддаде държавата започва да се руши.Това е основния проблем на нашето съвремие,че политиците забравиха  Бога.  Политиката това е управление,а всички процеси на този свят са управляеми.Въпроса е  кой ги управлява и накъде ги води.Добър управник  може да бъде само човек,които е успял да въплъти в себе си и материалното и духовното.Защото това развива личностни качества и умения,които предпазват човек от изкушения,слабости и грешки.Истинското познание  за Бога,за света и мястото на човека в него,неминуемо те превръщат в „инструмент в ръцете“ на по-висши сили,които неусетно те водят по правилния път и позволяват да поведеш и другите по него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене